Sami Kilpeläisen blogi

Keskustavaikuttaja Sami Kilpeläinen kansalaispuolueeseen

Keskustan puoluevaltuuston jäsen ja keskustavaikuttaja Sami Kilpeläinen ilmoitti perjantaina tukevansa Paavo Väyrysen kansalaispuoluetta.

Kansalaispuolue on tällä hetkellä ainoa kansanliike joka nojautuu keskustalaisen arvopohjan keskeisiin lähtökohtiin. Se on kansalaislähtöisenä liikkeenä jopa aikaansa edellä, irrallaan vanhanaikaisista puolueista, hän sanoo.

Keskustan valtakunnan politiikka ei ole keskustavaikuttajan mielestä enää keskustalaista, vaan puolueesta on tullut liberaalinen eliitin puolue.

Kilpeläinen uskoo vahvana organisaattorina kansalaispuolueen toiminnan jalkauttamiseen kentälle, ihmisten pariin, jäsenkyselyiden ja muun suorien nykyaikaisten vaikutuskanavien kautta. Puolueessa hän arvostaa sen keskustalaisista arvoista kumpuavaa ihmisten ja alueiden tasapainoiseen kohteluun panostamista ja kodin, uskonnon ja isänmaan tärkeille arvoille osoitettua maltillista tukea ja pienituloisten asiaa. Arvoja, jotka keskusta on unohtamassa.

Myös maltillinen kriittisyys EU:n liittovaltiokehitykselle ja Suomen euro-eron ajaminen sekä Suomen kansallisen itsenäisen talous-, kauppa- ja työllisyyspolitiikan ajaminen ovat kansalaispuolueen vahvoja linjauksia.

Keskusta on yhtiöttämässä ja yksityistämässä palveluita ja liikenneväyliä, mistä on vain pieni askel kansallisomaisuuden yksityistämiseen.

Libertaristisen Anne Bernerin vierailu puolueessa yhdessä muun liberaalijoukon kanssa on käymässä kohtalokkaaksi keskustalaiselle kansanliikkeelle. On käsittämätöntä, että vuosikymmeniä puolueen aatteen nimissä tehdyllä työllä ei ole mitään arvoa, vaan eri aatteen edustajat voivat hypätä suoraan ministeriksi ilman jäsenkirjaa. Tuhoa syntyy koko ajan.

Bernerin pitäisi jättää ministerin tehtävät.

Sami Kilpeläinen aikoo jatkaa keskustan puoluevaltuuston jäsenenä. Hän luopui vuoden vaihteessa keskustan Vantaan kunnallisjärjestön puheenjohtajuudesta.

Lisätietoja: Sami Kilpeläinen 050-383 1755

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

13Suosittele

13 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (10 kommenttia)

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Aika näyttää milloin keskustasta tulee julkilausuma joko tai:

Kilpeläinen ei Väyrysen tavoin aio erota keskustan jäsenyydestä. Kilpeläinen aikoo jatkaa puoluevaltuustossa ja paikallisyhdistyksessä.

Kansalaispuolue ei aio lähteä kuntavaaleihin, tähtäimessä ovat erityisesti vuoden 2019 eduskuntavaalit.

http://www.iltalehti.fi/uutiset/201701132200053159...

Käyttäjän mikkonummelin kuva
Mikko Nummelin

Keskustan puheenjohtaja ja Suomen pääministeri Juha Sipilä ei todennäköisesti uskalla ryhtyä mihinkään järeisiin toimiin kunnallisvaalien alla, mutta ankara puhdistus tulee heti kun kunnallisvaalien tulokset ovat selvillä. Uskottavuutta haluavien poliitikkojen tulisi päättää, mitä haluavat edustaa.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Noin saattaa hyvinkin käydä. Suomenmaassa olevasta kirjoituksesta voisi kaiketi päätellä ettei keskusta halua suututtaa Väyrysen kannattajia, mutta EK-vaaleja ajatellen tilanne ei voi jatkuakaan.

Analyysi: Selustansa turvanneen Väyrysen erottaminen keskustasta on hankalaa

http://www.suomenmaa.fi/uutiset/analyysi-selustans...

Käyttäjän erkkilaitinen kuva
Erkki Laitinen

Tottahan keskusta jossakin vaiheessa jotakin tekee. Tilanne vain on hankala: veti tukasta tai parrasta niin lopputulos on aina sama eli se sataa Kansalaispuolueen laariin.

Taustalla on sama ongelma kuin Vanhasen kaudella. Hallituspolitiikka ja puoluejohto ovat kaikonneet kauas jäsenistön näkemyksistä. Kuullun ymmärtäminen ei taaskaan toimi. Vanhasen/Kiviniemen jälkeen keskusta päätyi 12%:n kannatukseen.

Käyttäjän iitimo kuva
Timo Isosaari

Menestyäkseen Kansalaispuolue tarvitsee vahvan kenttäorganisaation ja taloudellisia panoksia tuekseen.

Jos tästä tulee aito kansalaisvaikuttamisen kanava ja puolue perustaa toimintansa tiukan asiantuntemuksen ympärille, voi vihdoin syntyä riittävän uskottava vaihtoehto perinteisten puolueiden tilalle.

Yhtään uskottavuusvararikkoa tämä maa ei enää kestä, varsinkaan Perussuomalaisten esittämien luistelukuvioiden jälkeen. Vaihtoehdoton ja näkemyksetön haparointi on nytkin täysin sietämätöntä.

Toivotan menestystä!

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Nään unta kesästä jälleen.

Käyttäjän iitimo kuva
Timo Isosaari

Ma toivon, ei uneks se jää!

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola

Käsitykseni mukaan konkreettisena osoituksena Bernerin politiikasta on tämä liikennekaarihanke, joka kohdistuu suurelta osin hankaluutena Kehän III:n ulkopuolella asuviin Keskustan kannattajiin. Kieltämättä on vähän erikoista, että ensimmäisen kauden edustajasta tehtiin heti ministeri. Ehkä tässä oli taustalla ”panna tase töihin.”
Kansalaispuolueen olisi tärkeä saada Väyrynen heti kansanedustajaksi Eduskuntaan. Se olisi vastavoimaa tälle Sipilän politiikalle. Se saattaisi johtaa jopa kansanedustajien lukumäärän kasvattamiseen Eduskunnassa vielä kuluvan vaalikauden aikana. Uskon, että Kepun nykyisissä kansanedustajissa saattaisi löytyä Väyrysen tukijoita.

Käyttäjän iitimo kuva
Timo Isosaari

Jos tosiaan oli tarkoitus laittaa "tase" töihin, niin ei sitä näin voi tehdä.

Tase kyllä kasvaa roimasti, mutta tuloslaskelma näyttää tulevina vuosina järkyttävältä.

Väyrysellä olisi tosiaan enemmän käyttöä Suomessa kuin Brysselissä. Siellä ei ole oikein mitään enää tehtävissä.

Käyttäjän marttiissakainen kuva
Martti Issakainen

Fiksulta vaikuttava ratkaisu Kilpeläiseltä.

Toimituksen poiminnat