Sami Kilpeläisen blogi

Liikennerahat kasaan Yle-mallilla

Kansalaispuolueen varapuheenjohtaja Sami Kilpeläinen on tyytyväinen, että liikenneselvityksen teko keskeytettiin. Selvityksessä esitetyt asiakasmaksut ja verojen poistot aiheuttivat epävarmuutta niin kansalaisissa kuin autokaupan alalla.

Suomen liikenteestä kerätään veroja ja maksuja yhteensä noin 8 miljardi euroa vuodessa. Tästä potista vain osa on kohdistunut liikenneväylien ylläpitoon.

Kilpeläinen esittää vaihtoehtona yle-verosta tuttua mallia, jossa ainakin osa kerätyistä polttoaine- sekä ajoneuvoveroista kohdennettaisiin suoraan tiestön ylläpitoon.

Tiestön ylläpitoon kohdennettavia varoja voitaisiin kansan tahdon mukaisesti korottaa, jos poliittista tahtoa löytyy eduskunnasta.

Kilpeläisen mielestä nykyaikainen verotusmalli ei voi kuitenkaan kohdentaa veroja pelkästään siihen kohteeseen, mistä ne kerätään.

”Avain Suomen talouden kasvuun olisi euroero.", Kilpeläinen toteaa.
 

Lisätietoja:

Sami Kilpeläinen

050 3831755

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Kyllä ne on kasattu nykyisellä mallilakin, tosin eivät suuntaudu teidenrakentamiseen ja kunnossapitoon.

Käyttäjän Sanna50 kuva
Sanna Tenkula

Jätetään konsultit pois ja teetetään selvitystyö ministeriön virkamiehillä. Olisi niilläkin jotakin todellista työtä. Teitä korjattaisiin pitkästi vuosittain, kun eri tarkoituksiin eduskunta haaskaa rahaa "turhiin" konsulttien selvityksiin. Mitä se Himasenkin tutkimus aikoinaan maksoi.

Bernerin tuore 'selvitys' joka muuttui normaalin salaisen pienen piirin valmistelun sijaan hyvinkin avoimeksi rahaa oli palanut Bernerin selvityksistä. Liikenne- ja viestintäministeriö maksoi satojatuhansia euroja konsulteille uuden liikenneverkkoyhtiön suunnittelusta.
http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-200000505963...

Paljoko rahaa paloi vielä, kun ministeriön virkamiehet kuukausi palkallaan pyöritteli konsulttien papereita ja oli mukana selvitystä tekemässä.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset