Sami Kilpeläisen blogi

Keskustaliberaalin politiikan tuhon tie III: Piia Katteluksen laiton erottaminen

Keskustan vielä istuvana puoluevaltuuston jäsenenä en ole voinut kuin ihmetellä sitä hampaattomuutta, jota keskustan puolue-elimet, suuri osa eduskuntaryhmästä ja varsin valtioneuvoston jäsenet ovat edustaneet.

Jos vielä vuonna 1948 keskustan edeltäjä maalaisliitto nojasi Raamattuun ja Suomen laki -kirjaan, niin mihin nojaa tämän päivän keskusta? Maalaisliitto puolusti voimakkaasti kaikkien suomalaisten asian edistämistä asuinpaikasta tai taustasta riippumatta. Edisti työpaikkojen syntymistä koko Suomeen, ja samalla korosti ihmisten omaa kehittymistä, siis yritteliäisyyttä, puolusti kansan vapautta, mutta peräsi vastuullisuutta - asetti siis raamit. Puolusti elämää, ja lainsäädäntöä kehitettiin kristinuskon hengessä.

Tänään ne keskustalaiset, jotka ovat rohjenneet toimia yli pikkumaisten poliittisten broilerien eli ohi keskustaliberaalikoulun kasvattien oppien vastaisesti, ovat joutuneet suoranaisten vainojen kohteeksi. Toisin kuin nuo keskustaliberaalit poliittiset broilerit, nämä ihmiset ovat olleet oikeissa töissä ja ajaneet puolueen arvojen mukaista politiikkaa.

Mikä on näiden sydänjuuriaan myöten aatteellisten keskustalaisten palkka? Translakia ja homoliittoja ajava Suomen Keskusta rp. erottaa puolueesta kilpa kilpaa heitä - ihmisiä, jotka ovat uskollisesti ajaneet puolueen arvoja – kaikkien suomalaisten ja koko Suomen asiaa.

Keskusta toimii erottamisissa vastoin sääntöjä ja poliittisesti vastoin puolueen ohjelmia. Puolue palkitsee ja päästää aina valtioneuvostoon asti näitä bernereitä ja eduskuntaryhmän puheenjohtajaksi ehdollisen vankeusrangaistuksen saaneita kaikkosia. Eikö vankilatuomio ole sääntöjen mukainen ”yleinen pahennuksen aihe”? Eikö ministeri Anne Bernerin keskittävä politiikka ole täysin vastoin puolueohjelmaa? Näyttäkää yksikin kohta, jossa laittomasti erotettu Piia Kattelus olisi toiminut vastoin sääntöjä tai poliittisesti yhtä törkeästi kuin vaikka Berner?

Jos ja kun keskustassa on erottamisten tielle laittomasti lähdetty, niin laitetaan totuuskomissiot sitten pystyyn oikein kunnolla. Aloitetaan siitä, ovatko keskustalaiset valtioneuvoston jäsenet toimineet puolueen ohjelmien ja puoluekokouspäätösten mukaisesti? Ja kuinka monella eduskuntaryhmän jäsenellä on lainvoimaisia tuomioita oikeudesta?

Sami Kilpeläinen
Keskustan puoluevaltuuston jäsen

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

12Suosittele

12 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (11 kommenttia)

Käyttäjän AriTero kuva
Ari Tero

Keskusta ei näytä oppivan mitään, kannatus jotain? 2011 luokkaa. Ei pidä unohtaa Matti Vanhasen osuutta keskustapuolueen nykyiseen politiikkaan, tosin on yrittänyt olla jossakin taustalla.

Ministeri Anne Bernerin ajama yksityistämien on Berner/Vanhanen politiikaa.

Ilmeisesti Vanhanen tulee kokemaan Lipposet, seuraavissa Suomen presidentin vaaleissa 2018.

Mielestäni tämä kertoo keskustan nykyisen tilan, keskustalla ei ollut asetta uskottavaa ehdokasta presidentinvaaleihin. Joten valttiin (nyrkkeilytermi) kehäraakki joka on parhaat päivänsä nähnyt.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Artturi Leinosen Kytösavut ovat Keskustapuolueessa muuttuneet "Pääministerin morsiameksi"!

Käyttäjän erkkilaitinen kuva
Erkki Laitinen

Keskustan uusliberalistinen siipi on omaksunut pitkälle ns. Chicagon Poikien talousopit, jotka on alunperin amerikkalaisen Milton Friedmannin käsialaa. Siihen oleellisesti kuului seuraavia toimenpiteitä: valtion menoja leikattiin, valtion yrityksiä ja sosiaaliturvaa yksityistettiin, finanssikeinottelulle avattiin portteja, verotusta kevennettiin ja ammattiyhdistysliike kiellettiin (https://fi.wikipedia.org/wiki/Tuhokapitalismin_nousu). Näin toimittiin Chilessä Augusto Pinochetin aikaan. Näyttää tämä istuvan tännekin. Toteuttajaksi on valittu ensisijaisesti Anne Berner. Kookoomus seuraa mukana ilomielin ja uuvateista ei ole muuta kuin mukanaolijaksi, jotta Soinin hillotolppa säilyisi.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Kuinka moneen puolueeseen voi mielestäsi kuulua samaan aikaan?

Käyttäjän SariKarlstrm kuva
Sari Karlström

Keskustan sääntöjen mukaan vaikka kuinka moneen =)

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Asian voisi korjata kirjaamalla sääntöihin, että keskustan jäsen ei voi olla samanaikaisesti jonkin toisen puolueen, eikä varsinkaan johtotehtävissä. Rivijäsenenä oleminen kai on enemmän omantunnon kysymys. Tuskin kukaan tulee kyselemään, oletko myös jonkun toisen puolueen jäsen. Vielä vähemmän kai voi pyytää toisen puolueen jäsenrekisteristä tietoa.

Silloin asia olisi harvinaisen selkeä. Liittyminen toiseen puolueeseen merkitsisi käytännössä eroilmoitusta. Jos taas tuntee lukkarinrakkautta vaikkapa kansalaispuolueesen mutta halua kuitenkin toimia keskustan jäsenenä, voi ilmoittaa, että minun mielestäni keskustan pitäisi tehdä yhteistyötä kansalaispuolueen kanssa.

Joka tapauksessa tuo kansalaispuolue on tällä hetkellä niin himmeä himmeli, että jos sen lisäksi haluaa olla mukana toisenkin puolueen toiminnassa, tämä toinen osapuoli voi kyllä ihan vakavasti miettiä, mitkä ovat henkilön vaikuttimet.

Keskustan toimintaan ja politiikan suuntaan vaikuttaa jokainen jäsen, jos haluaa. Ellei nykytoiminta miellytä, sitä voi joko yrittää muuttaa tai sitten lähteä miellyttävämpään seuraan. Ne ajat ovat menneet, jolloin puolueen ohjelma on johdettu Raamatusta. Toivottavasti.

Katteluksen tapaukseen en ole riittävästi perehtynyt. Kuitenkin kansalaispuolueen toimintaa lähteminen on minusta kohtuullisen raskauttavaa. Berner taas tekee ministerinä erinomaista työtä. Minun mielestäni.

Käyttäjän TimoSotikoff kuva
Timo Sotikoff

Keskustan johtoryhmien touhu on kyllä surkuhupaisaa. Ihmetellä saa jos tulevissa ek-vaaleissa kepun kannatus on vielä yli 10%, tai sitten on kyllä äänestäjät masokisteja. Sama koskee toki kokoomusta.

Käyttäjän jsalmi kuva
Juha Salmi

Ilmeisen monelle on aivan normaalitilanne että henkilö toimii kahdessa eri puolueessa poliittisella kentällä.

Olisihan se mielenkiintoista jos Rinne hoitaisi SDP:n pj hommien lisäksi kokoomuksen valtuutetun hommia omassa kunnassaan.

Käyttäjän SariKarlstrm kuva
Sari Karlström

Sinun täytyy tuosta asiasta motkottaa Keskustapuolueen sääntöjen rukaajalle. Paikallisyhdistyksen säännöt eivät kiellä olemasta toisen puolueen tai ryhmittymän jäsen mutta puolueen säännöt kieltää. Olisiko tarkistuksen paikka?

Hallituksessa ainakin sininen höttö toimii -vastoin äänestäjien mandaattia ja puolueen sääntöjä, kokoomuksen apuryhmänä.

Käyttäjän RitvaVsti kuva
Ritva Västi

Keskustapuolueen ehdokkaina on paljon sitoutumattomia jotka eivät halua kertoa poliittista taustaansa miten niitä keskustapuolue käsittelee

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Ei ole mitään syytä olla hyväksymättä heitä. Sen sijaan, jos he ovat myös sosialidemokraattien jäseniä, sosialidemokraateilla on syytä epäillä, mitä he todella aikovat. Keskustalaisethan eivät siitä tiedä, koska heillä ei ole sosialidemokraattien jäsenrekisteriä käytössään.

(Tietenkin olisi kohtuullisen hyvä jippo soluttaa omia jäseniä toisen puolueen ehdokkaiksi mutta siitä kiinnijääminen voisi aiheuttaa ylimääräistä närää puolueiden suhteissa. Ja vaikka kyseessä olisikin taitava vedätys, se ei välttämättä kuitenkaan parantaisi imagoa edes yleisön silmissä.)

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset