Sami Kilpeläisen blogi

Vastaako Espanjan mellakkapoliisin väkivalta Kataloniassa EU:n arvoja?

Euroopan unionin johtajat pysyvät hiljaisuudessa samaan aikaan, kun rauhanomaiseen vaaliin lähteneitä katalonialaisia ammutaan kumiluodeilla Espanjan mellakkapoliisin toimesta. Tämäkö on se EU ja johtamistapa, niin sanottu kansalaisten unioni, johon Suomikin on halunnut kuulua?

Ranskan presidentti Emmanuel Macron ehdotti EU:n omien nopean toiminnan joukkojen perustamista vuoteen 2020 mennessä. Sopii kysyä Suomen hallitukselta, että olisiko nämä Macronin liittovaltion joukot tosiaan "kansallisten armeijoiden kumppaneina niissä maissa, jotka haluavat osallistua toimintaan" ja ampumassa kumiluoteja kohti tavallista kansaa.

Isossa-Britanniassa oli Skotlannin itsenäisyysäänestys eikä siellä kansaa lähdetty ampumaan kumiluodeilla pari vuotta sitten.

Euroopan komissio kyllä kritisoi alituisesti Unkaria ja Puolaa. Espanjan kohdalla komissio on kuitenkin vedonnut haluttomuuteensa sotkeutua jäsenmaan sisäisiin asioihin. Totuus kuitenkin on, että kyseisissä maissa ei ole tapahtunut mitään niin vakavaa kuin Espanjaan kuuluvassa Kataloniassa, jossa nyt sananvapauteen ja ilmaisunvapauteen sekä erityisesti fyysiseen koskemattomuuteen liittyvät perusoikeudet ovat olleet hyökkäyksen kohteena.

Miksi EU sallii kansalaisia ammuttavan kumiluodeilla?

Äänestykseen saati sen tulokseen Suomesta käsin ei ole syytä ottaa kantaa, mutta kyllä EU-herrat mukaan lukien Juha Sipilä ja Petteri Orpo saavat antaa vastauksen, miksi kansaa ammutaan? Onko EU sittenkään mikään paratiisi.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

26Suosittele

26 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (17 kommenttia)

Niko Sillanpää

Kyllä, toiminta vastaa Merkelin EU:n arvoja yksi yhteen. Eli, EU-kansalaista saa ja pitää kurittaa miten vaan vaikka kumiluodeilla, mutta ulkopuoliselle toiseudelle pitää kumarrella ja kattaa pöytä kolonialismin ym. hyvittämiseksi.

Käyttäjän elina kuva
Elina Moustgaard

On siinä muutakin kuin kolonialismin hyvittäminen. Merkelin megalomaaninen vallanhimo. Catherine Durandinin, ”Mitä Venäjä tahtoo”- kirjan tekijän ja Itä-Euroopan instituutin asiantuntijan mukaan (2010) Berliinissä kehiteltiin ideaa kontinentaalisesta Euroopasta, jonka valtakeskus sijaitsisi Saksassa ja joka kattaisi euroopanpuoleisen Venäjän ja Ukrainan jolloin EU laajenisi 750 miljoonan ihmisen talousalueeksi. Ukrainan kanssa meni pieleen, krimiläiset eivät tahtoneet EU:n tekopyhiä arvoja, saatikka etelä-ukrainalaiset ja Venäjästä tuli suuri saatana.

Lissabonissa pidetyssä huippukokouksessa 19.11.2010 neuvoteltiin Venäjän integroitumisesta keskipitkän aikavälin aikataulussa Natoon. Naton pääsihteeri Anders Fogh Rasmussen kehotti unohtamaan menneisyyden haamut ja suhtautumaan Venäjään tärkeänä strategisena kumppanina. Lissabonissa mahdollisesti syntyvä, Naton uusi strateginen konsepti tullaan realisoimaan koko maailman hyväksi” – vakuutti tuolloin Naton pääsihteeri Rasmussen.

No, kaikki meni toisin, nykyisin Venäjä tekee yhteistyötä IVY-maiden ja Shanghain yhteistyöjärjestön jäsenmaiden kanssa jotka valmistautuvat dollarin romahdukseen maailmanvaluuttana. Ahneella on p.....nen loppu, vai miten sen meni.

Jari Ikonen

Soini ilmoittaa että se on Espanjan sisäinen asia ja toivoo että asiassa edetään neuvottelupöytään, Sipilä on "matkoilla" ja tavoittamattomissa, Presidentti Niinistö pahoittelee ja Orpo ei ole kommentoinut mitään.

Tässähän se näkyy tämä "Arvo Pohja" jota joissain muistaakseni on kaipailtu

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

EU n johdon toimntatapa on luonnollisesti yhteneväinen koko EU n linjan kanssa.
Tiukalla otteella ja kurittamalla laitetaan nk. niskuroijat kuriin ja järjestykseen.

http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/20170320220008853...

Koskahan tulee raja vastaan muuallakin ?

Käyttäjän AnneMikkola kuva
Anne Mikkola

Kyllä tässä nyt EU-arvot konkretisoituvat hyvinkin konkreettisesti. Mitä sitten muuta tehdään, kun näinkin näkyvään ja julkiseen toimintaan ollaan valmiita. Peukut suomimedialle tällä kertaa, että olivat paikan päällä kuvaamassa.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Kyllä, siitä päätellen ettei ole tullut poikkipuolista sanomista Espanjalle.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

EU näyttää pahoin epäonnistuneen. Mitä me tällaisella EU:lla teemme, joka ei tee mitään, kun katalonialaisia ammutaan? Mihin ne puheet perus- ja ihmisoikeuksista nyt katosi, kun on kyse omista eurooppalaisista?

Käyttäjän erkkilaitinen kuva
Erkki Laitinen

Tottahan EU:lla on ylevät periaatteet ja julistukset eihän se muutoin kaupaksi kävisi. Todellisuus on kuitenkin aivan sama kuin vanhassa Neuvostoliitossa. Separatismilta haiskahtavakin halutaan kitkeä, koska sellainen ei editästä EU-byrokratian etua. Unkari, Puola, skottien ja katalaanien äänestykset ovat kaikuja 'Prahan keväästä'. Ei sitä voida sallia. Tällaista varten tarvitaan sisäisen turvallisuuden joukot ampumaan kovilla, jotta korttitalo pysyisi kasassa. Näin tehtiin myös Neuvostoliitossa. Kyllä Macron on läksyt lukenut. Eikö nyt kansallinen järjestyksenpito muka riitä.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

EU on epäonnistunut myös halpatyövoimakiimassaan. EU n johto tukee myös epäsuorasti rikollisuutta rajattomuudella ja ottamalla jäseniksi maita, joiden yhteiskuntajärjestelmään kuuluu korruptio, rikollisuus ja ihmiskauppa.

Ohessa tunnin dokkari SVT n Updrag Granskning, aiheena ihmiskauppa, kerjääminen ja petokset.

https://www.svtplay.se/uppdrag-granskning

Ja miten tämän ao. EU maan 'omat ' ongelmat liittyvät EU hun ?

Tulokset puhuvat puolestaan. EU n johto ei ole millään tavalla puuttunut käytännön tasolla jäsenmaastaan lähtevän rikollisen toiminnan rajoittamiseen ja leviäimiseen ympäri koko Euroopan. Suomessa taas mieluummin vaietaan asiat lyttyyn, kuin nostetaan todellinen ongelma pöydälle ja lähdettäisiin hakemaan ratkaisua.

Käyttäjän JaakkoKorpi-Anttila kuva
Jaakko Korpi-Anttila

Rajoy’lla ja hänen puolueellaan ei ole mennyt kovin hyvin. Näin hyvää tilaisuutta hän ei malttanut päästää käsistään. Toiset aloittavat sodan, kun menee huonosti, Rajoy sai jyrkkyydellään kaaoksen aikaan Espanjan sisällä, ja toivoo sitä kautta muun osan kansasta tukevan häntä.

Jokin aika sitten olin lukevinani, että neuvottelijana toimii pahimmassa tapauksessa 155. (Tulkitsin sen tykkikaliiperiksi.)

Käyttäjän IiroKoppinen kuva
Iiro Koppinen

Ihmisille oli kai tiedotettu selvästi, että äänestysmanööveri on laiton ja polkaistu itsenäisyysaktivistien toimesta vastoin ilmeisesti enemmistön kantaa, joka tuntee itsensä espanjalaisiksi, mutta eivät uskalla ilmaista itseään. Kysymys itsenäisyydestä on selvitettävä laillisesti esim. kuin Skotlannissa eikä niin, että rääkkyvä äärimmäisyysryhmä lähtee kaduille ja muut saavat pelätä. Ihmiset pelkäävät, kun itsenäisyyspuolella ei ole mitään visiota, miten valuutta, ulkosuhteet ym järjestetään. Katalaanit, joille Espanja on oma maa, ovat varmaan todella peloissaan.

Käyttäjän elina kuva
Elina Moustgaard

"...rääkkyvä äärimmäisyysryhmä lähtee kaduille ja muut saavat pelätä."

Tämä äärimmäisyysryhmä on ennakkotietojen mukaan n. puolet Katalonian kansasta. Äänestyspaikkoja oli 2300, joista keskushallinnon poiliisi sulki yli puolet, tietojeni mukaan ainakin 1390 paikkaa ja lisäksi konfiskoivat vaaliuurnia useista äänestyspaikoista. 800 ihmistä saanut hoitoa poliisin väkivallan takia. Itsenäisyyden vastustajatkin lehtitietojen mukaan kannattivat äänestystä, jotta olisi selvinnyt enemmistön kanta.

Se mitä tapahtui - EU paljasti ruman naamansa, totalitarismin vääristämät kasvonsa.

"Katalonian aluehallinnon mukaan itsenäisyyden puolesta on alustavien tulosten mukaan äänestänyt 90 prosenttia äänensä antaneista ihmisistä. Aluehallinnon tiedottaja Jordi Turullin mukaan 2,02 miljoonaa katalonialaista äänesti itsenäisyyden puolesta. Äänestämässä kävi Turullin mukaan kaikkiaan noin 2,26 miljoonaa ihmistä."

https://www.aamulehti.fi/ulkomaat/katalonian-alueh...

Käyttäjän veikkohuuska kuva
Veikko Huuska

Kyllä vain ja tarkkaan.
Viikonlopun ongelmatilanne ja tapahtumien kärjistyminen oli ennakkoon nähtävissä.
Katalonian aluehallinto vetosi EU:iin jotta se ryhtyisi kaikkiin mahdollisiin toimiin väkivaltaisuuksien välttämiseksi. Pyynnöt koskivat diplomaattista ja muuta vaikuttamista niin PM Rajoyn kuin keskuhallinnon suuntaan, - ja myös riittävän voimakkaan kansainvälisen moraalisen tuen saamiseksi rauhanomaisen referendumin puolesta.

Mutta Bryssel vaikeni. Vaikeni kuin muuri. Päinvastoin se, itseasiassa, jatkoi aiempaa vahvaa ja yksiselitteistä tukea Espanjan keskushallinnolle, mikä osin on ymmärrettävää laillisuus- ym. koheesionäkökohdista tarkastellen, mutta: se, että EU ja kaikki sen elimet karttoivat kuin ruttoa koko Katalan-aihetta rauhanomaisuuden säilyttämisen näkökulmasta ja jatkokäsittelyn edes jonkinasteisten edellytysten säilyttämisen näkökulmasta oli kaiken puhuvaa.

Näimme EU:n ilman naamioita. Ilman demokratian, kansalaisoikeuksien, ihmisoikeuksien ym. julistamisen verhoja. EU ilman naamiota.

Barcelonan johto totesikin jo keskiviikkona: EU on kova sanoissaan kun se lausuu järjestön ulkopuolisia valtioita koskevissa asioissa kantojaan. Mutta kun EU:hun vedottiin unionin sisältä, se vaikeni. Ja käänsi selkänsä kansalaisille.

Kansalaisten EU on jälleen monta tuhatta auringonnousua kauempana kuin vielä lauantain, jolloin se oli hyvin kaukana.

http://articleable.info/articles/referendum-in-33793

Karri Aronen

Suomelle selvä viesti ettei jeudostoliittoa vastan kannata pulikoida.
Ja rikollisten vapaa liikehdintä ja miljardien maksaminen jatkuu...

Käyttäjän marttiissakainen kuva
Martti Issakainen

Epäilen, että ohjeistus Espanjan hallitukselle tuli Brysselistä. Totaalinen radiohiljaisuus on merkki siitä.

Käyttäjän elina kuva
Elina Moustgaard

Sami Kilpeläinen, huomasin juuri että edustat Kansalaispuoluetta. Suomen ulkopolitiikka on ollut surkeassa jamassa jo pitkään. Sauli Niinistö on presidenttinä ulkopoliittinen katastrofi, ei osaa puhua eikä visioida, kyräilee vain kettumaisesti kulmiensa alta. Ex-ulkoministeri Kanervalta puuttuu yleissivistys ja jännitin aikoinaan työntääkö hän limaisen kätensä Gondoleezza Ricen tai jonkun tulkin pöksyihin. Stubb oli täysi untuvikko ja Soini selkärangaton tuuliviiri.

Nykyisistä aktiivipolitiikoista vain Väyrynen on tarpeeksi kokenut, selkärankainen, maailmantilanteen ja sen kehityksen hahmottava politiikko. Nykyisessä tilanteessa tarvittaisiin ulkoministeriä joka osaisi neuvotella niin länteen kuin itään, vaikkapa esim. erillistä idän kauppa-ja ulkosuhteiden ministeriä, johon pestiin Väyrynen sopisi mainiosti. (Mulla on kokemusta Väyrysestä ve-tulkkina hänen ulkoministerikausiltaan 1979–1982 Mauno Koiviston II:ssa, 1983–1987 Kalevi Sorsan IV:ssä ja 1991–1993 Esko Ahon hallituksissa ja voin sanoa että kundi on kova luu ja osaa ajaa Suomen etuja ainakin venäläisten kanssa.

Hyvä että osuit silmiini, täytän kannatajakortin ja lähetän teille. Täytyyhän joku ulkopoliittisesti fiksu olla pressaehdokkaana!

Juha Hämäläinen

Seuraava erä on Italiassa 22. sunnuntaina!

Lähtölaskenta alkaa!

https://vapaakulkija.wordpress.com/2017/10/02/vall...

Toimituksen poiminnat