Sami Kilpeläisen blogi

Toimintakyvytön hallitus on uhka turvallisuudelle

Berliinin joulutorille suunnattu rekkaisku, Tukholman terrori-isku ja Turussa terroristisessa tarkoituksessa tehdyt murhat ja murhayritykset eivät ole saaneet Suomen hallitusta kantamaan vastuutaan laittoman maahantulon sallimisessa. Euroopan Unionin tuomioistuin on antanut viime kesänä päätöksen, jonka mukaan turvapaikanhakijat voidaan palauttaa ensimmäiseen EU:hun tulomaahan. 

EU:n tuomioistuin vahvisti: Turvapaikanhakijat voidaan palauttaa ensimmäiseen EU-maahan – verkkouutiset.fi

Olemme syvästi huolissamme siitä kehityksestä, johon liberaali ja hallitsematon maahanmuuttopolitiikka on Suomessa johtanut. Meillä on tälläkin hetkellä tuhansia laittomasti maassa olevien henkilöitä, joiden tarkka lukumäärä ja sijainti eivät ole viranomaisten tiedossa. Laittomasti maassa oleskelevalla on suuri riski radikalisoitua ja tämän vaikutukset suomalaiselle yhteiskunnalle ovat täysin kestämättömät.

Liberaalin maahanmuuttopolitiikan seuraukset näkyvät jo lastemme arjessa koulumaailmassa, missä turvallisuus on heikentynyt monikulttuuristen jengien myötä.

Mielestämme Suomen hallitus ei hahmota sisäisen turvallisuuden kokonaiskuvaa. Tämä hallituksen toimintakyvyttömyys kansalaisten turvallisuuden takaamiseksi on vakava rike. Suomalaiselle uskotellaan, että tiedustelulainsäädännön tarkistukset olisivat kiireellisin toimenpide. Mielestämme tämä ei pidä paikkansa.

Jokainen arkijärjellä varustettu kansalainen ymmärtää, että mitä hyötyä on tehokkaammasta tiedustelusta, jos samaan aikaan rajamme yli saa kävellä kuka vaan ilman henkilöpapereita kuiskaamalla taikasanan "asylum". Lisäksi Suomen hallitus ei ole kantanut vastuutaan vuoden 2015 laittoman maahantulon sallimisessa ja ryhtynyt EU-tuomioistuimen päätöksen edellyttämiin toimenpiteisiin Tornion kautta tulleiden palauttamiseksi Ruotsiin.

Tiedustelulainsäädäntöä on varmaankin tarkistettava, mutta kiireellisimpänä toimenpiteenä pidämme rajatarkastusten palauttamista, laittomasti maassa oleskelevien ja kielteisten turvapaikkapäätöksen saaneiden maasta poistamisen tehostamista, työttömien poliisien töihin palkkaamista, taakanjakoon perustuvien sisäisten turvapaikanhakijoiden siirtojen lopettamista, sosiaaliturvan maksamisen lopettamista välittömästi ei-suomalaisille sekä ulkomaalaislain tiukentamista koskien turvapaikkamenettelyä.

Pitkällä tähtäimellä on kehitysyhteistyötä vahvistettava ja jatkettava sitä onnistunutta työtä, mistä Suomi on maailmalla tunnettu ja arvostettu. Apu tulee kohdentaa ensikädessä kriisialueille, koska kaikkein heikoimmassa asemassa olevat ovat siellä.

Emme voi jatkaa näin. Kansaa on kuultava ja kitkettävä ne arvot pois yhteiskunnasta, jotka ovat meille vieraita ja vastoin oikeustajuamme. Valta on palautettava kansalle, joka maksaa toimintakyvyttömän hallituksen virheet raskaasti omasta selkänahastaan.

Sami Kilpeläinen
VTM, agronomi
Kansalaispuolueen puheenjohtaja

 

Piia Kattelus
HTM, vanhempi rikoskonstaapeli (vv)
Kansalaispuolueen varapuheenjohtaja 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

11Suosittele

11 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Pekka Iiskonmaki

Suomella on ollut toimintakyvytön hallitus jo pari vuosikymmentä.

Sitä ennen luotiin pohja nyt jatkuvalle alamäelle.

Käyttäjän OPM kuva
Jani Virta

"sosiaaliturvan maksamisen lopettamista välittömästi ei-suomalaisille "

Sosiaaliturvan maksamisesta ei-suomalaisille voidaan olla monta mieltä. Asiaan ei vain ole olemassa yksinkertaista ratkaisua. Maassa oleville täytyy tarjota tietyt vähimmäisedellytykset jo kansainvälisten sopimusten ja suomalaisen lainsäädännön mukaan. Kansainvälisten ja laillisten velvoitteiden lisäksi pitää huomioida että mitä tapahtuu niille ulkomaalaisille joille ei makseta sosiaaliturvaa. Rahattomat, asunnottomat ja kovissa oloissa elämään tottuneet ulkomaalaiset tarvitsevat joko poiskustannetun matkan maasta pois tai he tekevät elämiseen tarvittavat rahat jostakin. Rahattamuus, asunnottomuus ja nälkä ovat hyviä motivaattoreita rikollisiin toimiin. Jokainen voi itse miettiä omalta kohdaltaan että missä tilanteessa varastaa esimerkiksi kaupasta ruokaa jos on nälkäinen eikä ole rahaa. Viikko pari ilman ruokaa muuttaa hyvinkin nopeasti arvomaailmaa. Toivoton nälkäinen ihminen radikalisoituu paljon varmemmin kuin henkilö jonka perustarpeet on tyydytetty.

Toimituksen poiminnat