Sami Kilpeläisen blogi

Viihtyisyyttä vapun viettäjille

  • Viihtyisyyttä vapun viettäjille

Kansalaispuolue r.p:n valtakunnallinen johto ja Keski-Suomen osasto kyllästyivät poliitikkojen vappupuheisiin ja päättivät kääriä hihat ja tehdä jotain hyödyllistä

- Kansalaispuolueelle luonto sekä viihtyisä, terveellinen ja turvallinen elinympäristö ovat tärkeitä. Viime kuukausien karmeat kuvat muovijätteistä valtamerissä kannustavat meitä tekoihin pelkkien puheiden sijaan, toteaa Kansalaispuolueen puheenjohtaja Sami Kilpeläinen painokkaasti.

Kansalaispuolueen aktiivit jalkautuivat tänään vappuaattona Jyväskylään Harjun maisemiin, missä he keräsivät talteen roskia jätesäkkeihin. Viihtyisyyttä vapun viettäjille -tapahtuma oli avoin kaikille. Tilaisuudessa ei nähty poliittista pönötystä, vaan tärkeintä oli yhdessäolo ja tekeminen.

- Kansalaispuolue edustaa yhteisöllisiä arvoja. Talkoohenki ja vapaaehtoistoiminta kumpuavat yhteisöllisyydestä. Toivomme, että esimerkkimme kannustaa suomalaisia kotipaikkakunnillaan huolehtimaan luonnon siisteysdestä, sanoo Kansalaispuolueen varapuheenjohtaja Piia Kattelus.

Kansalaispuolue muistuttaa, että lasinsirut ja roskat aiheuttavat haavojen lisäksi haittaa eläimille joutuessaan esim. lemmikkieläinten suuhun. Maaseudulla oluttölkit ja lasinsirut silppoutuvat nurmirehujen sekaan ja aiheuttavat kivuliaita kuolemia varsinkin naudoille. 

- Politiikasta on tullut käsi ojossa valtion apuun huutamista. Pohjimmiltaan kyse tulisi olla kuitenkin yhteisten asioiden hoitamista ja tämän voi aloittaa omasta lähiympäristöstä. Pienet teot johtavat suuriin ja yhdessä saamme aikaan nopeasti näkyviä tuloksia ihmisille, luonnolle ja eläimille, jatkaa puheenjohtaja Sami Kilpeläinen.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (8 kommenttia)

Käyttäjän anjakoivistoinen04 kuva
Anja Koivistoinen

KANSALAISPUOLUE!

Nimi tuo mieleeni Suomen kansan puolueen, johon kuuluu kaikki suomalaiset vauvasta vaariin kuten sanonta kuuluu.
Sitähän me tarvitaan?

Vanhusten ja eläkeläisten asiat ovat minulle tärkeitä, joten otin yhteyttä uuteen puolueeseen ja sen puheenjohtajaan. Hän näytti vihreää valoa, joten tavattiin.
Yllätyin positiivisesta vastaanotosta. Keskusteltiin. Ja tulin vakuuttuneeksi, että puheenjohtaja haluaa puolueeseen mukaan kaikki kansalaiset myös eläkeläiset.
Olen pettynyt monta kertaa, mutta nyt toivon, että saataisiin yhteisymmärrystä aikaan. Tuleva matka on pitkä ja kivikoinen, mutta jostain on lähdettävä.

Jottei totuus unohtuisi niin Paavo Väyrynen aloitti tämän puoleen ja teki kovasti töitä sen eteen keräämällä nimiä ja saamalla puolueen pystyyn. Ikävä sanoa, että Paavolla heitti yli Keskustapuoleen muuttamishalu. Kansalaispuolueen kehittäminen olisi parempi vaihtoehto kaikkien kannalta. Mutta, ????.

Nämä olivat minun henkilökohtaisia ajatuksia. Olen sitoutumaton mihinkään puolueeseen. Seuraan kaikkien puolueiden edesottamuksia. Ja annan ruusuja ja risuja oikeustajuni mukaan.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Olet sinä Anja typerä, kun uskot kaiken mitä nämä sanovat. Minä tiedän, että Piia Kattelus on opportunisti, joka haluaa vain valtaa.

Käyttäjän miesenergiaa kuva
Mikki Nieminen

Kaikki poliittiseen toimintaan osallistuvat haluavat valtaa, koska se on näiden pestien työväline, mutta sen käyttökelpoisuus piilee tekijän yhteistyökyvykkyydessä.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka Vastaus kommenttiin #3

On täysin eri asia hamuta henkilökohtaista valtaa, eli valtaa vallan vuoksi, kuin sen takia, että haluaa valtaa ajamansa asian vuoksi.

Siniset on loistava esimerkki siitä, miten henkilökohtainen etu menee demokratian edelle. Hillotolppansa säilyttääkseen Soini hajotti jopa oman puolueensa.

Minun on hyvin vaikea uskoa, että kaikki poliittiseen toimintaan osallistuvat haluavat henkilökohtaista valtaa. Opportunistit ovat asia erikseen.

Käyttäjän miesenergiaa kuva
Mikki Nieminen Vastaus kommenttiin #5

Valta ja vastuu kulkevat käsikkäin. Se kellä on mahdollisuus muuttaa yhteiskunnan epäkohtia, on velvollisuus tehdä parhaansa niiden edellytysten mukaan, joita sillä hetkellä on. Siksi siniset ovat hallituksessa vastuunkannossa.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka Vastaus kommenttiin #7

Soini on poliittisen opportunismin täydellinen ilmentymä. Hän petti äänestäjänsä oman hillotolppansa takia, samoin kuin muutkin hänen seuraajansa, mutta sitähän sanotaan, ettei kukaan ole niin sokea kuin se, joka ei halua nähdä.

Kattelus tietää varsin hyvin, mitä ajattelen hänestä. Komsi taas on hyvä kirjoittaja ja uskon, että hän oikeasti haluaa muuttaa Suomea paremmaksi paikaksi asua ja elää. Koivistoinen uskoo varmasti myös, että hän kansalaispuolueen avulla saa eläkeläisten asiaa ajettua.

Mietin vaan, mitkä ovat kansalaispuolueen mahdollisuudet, kun se on rampautettu oikeusjutuilla ja rahariidoilla. Olisiko kuitenkin kannattanut olla välilöissä väyrysläisten kanssa, jotta puolue olisi voinut kasvaa ja menestyä?

Käyttäjän Kirsiomp kuva

Sami & co, kiitos "Viihtyisyyttä vapun viettäjille" -tapahtumasta! Hienoa, että Jyväskylässäkin on vielä "aitovihreitä"...

Jyväskylä on Suomen "vihrein kaupunki", mutta ei se kyllä Jyväskylän politiikassa missään näy: asuinalueiden lähimetsät tuhotaan, Tuomijärven rannat rakennetaan täyteen ja Tourujokilaakso raiskataan!

Haloo - Touko Aalto & Jyväskylän Vihreät! Avatkaa silmänne ja katsokaa miten Jyväskylää tuhotaan:

Keskustassa halutaan tuplata asukasmäärä, vähäiset puistot nurin ja autopaikat pois, siten saadaan Jyväskylän keskustasta loistava asuntosijoittajien kohde ja opiskelijoiden boheemi vuokraslummi!

Jyväskylän keskustasta keräävät kaikki ikäihmiset kamppeensa ja muuttavat kauemmaksi lähiöihin, joissa on vielä vähän rauhaa ja luontoa. Jyväskylä edustaa todella huonoa kehitystä ja kaupunkisuunnittelua! :(

Toimituksen poiminnat