Sami Kilpeläisen blogi

Juha Sipilä aikoo eheyttää oman työnsä jälkiä

Pääministeri Juha Sipilä ilmoittautui keskustan ehdokkaaksi Oulun vaalipiirissä teemalla ”eheämmän yhteiskunnan rakentaminen”. Ensiksikin täytyy - tokikin vain kohtuullisessa määrin - toivottaa Juhalle onnea ja kiittää siitä, että hän lähtee mittauttamaan kannatustaan ilmeisemmin ensin keskustan Pohjois-Pohjanmaan jäsenvaalissa ja mahdollisesti siitä läpi päästyään eduskuntavaaleissa.

Maan eheys on menetetty suurilta osin juuri nykyhallituksen aikana. Pienimpiä eläkkeitä leikattiin 2016. Lääkekorvausten omavastuita nostettiin 2017 ja esimerkiksi monisairas diabeetikko, jonka lääkekorvaus nousi 300-500 euroa, joutui todella vaikeaan tilanteeseen. Tiedän useita tapauksia apteekeista, että tammikuussa vanhukset ovat jättäneet lääkkeet kassalle, kun 50 euron omavastuu on lyöty heti maksettavaksi.

Surullinen luku on kiky-sopimus ja erityisesti siinä julkisen sektorin lomarahaleikkaukset. Oliko tosiaan niin, että julkisen sektorin uurastajat naisvaltaisilla sairaanhoito- ja opetusaloilla olivat ne, jotka aiheuttivat kilpailukykyhaitan Suomelle? Miksi juuri heiltä leikattiin ja syötiin maakunnille tärkeitä julkisten työpaikkojen kautta syntyvää ostovoimaa?

Kainuussa ja Lapissa väkiluku on laskenut EU-aikana 20000 ihmisellä, Karjalan ja Savon maakunnissa kussakin tappiota on yli 10000 ihmistä. Pohjanmaan maakunnissa, jos Oulu otetaan laskuista pois, taso on ollut sama. Sipilän hallituksen keskustaministerit  Anne Berner, Kimmo Tiilikainen ja Olli Rehn allekirjoittivat pääkaupunkiseudulle MAL-sopimuksen, jolla 2016-19 valtion tukemana keskitetään 60 000 uutta asuntoa Helsingin seudulle. Samaan aikaan maakuntia tyhjennetään.

Löyhällä maahanmuuttopolitiikalla on avattu ovet ongelmille, jonka seurauksia näemme jo Ruotsissa tai Saksassa. Maahanmuuttajille maksetaan aivan eri suuruiset korvaukset ja esimerkiksi autokoulutuskin veronmaksajien rahoilla. Miksi? Samalla maahanmuutosta tuli rahasampo kapitalisteille, joista löytyi - yllätys, yllätys - kiinteistöjen vuokraajia, lakinaisia ja -miehiä sekä tulkkipalvelujen tarjoajia, jotka nettoavat aika lailla meidän veronmaksajien rahoilla.

Sote-uudistus on keskittämässä työpaikat maakuntiin ja rikkomassa eheyttä pienissä kunnissa. Yksityistäminen on jo valuttanut rahat eliitin taskuun ja sama on jatkumassa sotessa. Eikö mikään riitä?

Ja samaan aikaan Suomessa toimeentulotukimenot ja asumistukimenot kasvavat, vaikka työllisyysasteen pitäisi parantua. Työ on parasta sosiaaliturvaa ja on hienoa, että työllisyys paranee, mutta miksi sosiaalimenot kasvavat samaan aikaan? Se siitä eheydestä.

Olen muutaman kerran seurannut esityksiä, joissa esitetään kuinka loistavat kasvuluvut on saatu aikaiseksi. Onko niin, että kun ensin vedetään kansakunta aivan hajalle ja pohjalle, niin voidaan näyttää eheyttäviä lukuja - pohjalta kun voi vain nousta.

Ps. Kansalaispuolue lähtee siitä, että ”suomalainen sosiaaliturva kuuluu vain suomalaisille” ja ”kaikista alueista ja ihmisistä pitää pitää huolta”. Eka lauseessa on säästöt ja toisessa vastuu sekä vapaus.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

7Suosittele

7 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (8 kommenttia)

Samuli Karjalainen

Väyrysen perustama porukka on siis sitä mieltä, että suomalainen sosiaaliturva kuuluu vain suomalaisille. Jostakin syystä epäilen ettei esimerkiksi suomenvenäläisten kotiin lähettämiä lapsilisiä pienennetä. Millä valvotaan kuka huijaa sossunluukulla.

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen

Kiitos Sami!,

täällä lisää:

Sipilä ratsastelee ja patsastelee muitten hepoilla… :

http://ilkkahyttinen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/2531...

Käyttäjän sepposimonen2 kuva
Seppo Simonen

Sanotaan ettei politiikassa kannata haukkua toista politikkoa vaan pysyttäytyä omalla linjalla ja tuoda linjan omat oivallisuudet esiin.

Juha Sipilän I hallitus tulee jäämään historiaan Suomen talouden kuntoon saattajana.
Tuleva Juha Sipilän II hallitusta laajennetaan sopivast politiikan kansanliikkeistä ja hallitusohjelman todellakin pitää tulla positiivisesti korjaamaan nyt kiusaaviksi koettuja menetyksiä.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Juha Sipilän I hallitus tulee jäämään historiaan Suomen talouden kuntoon saattajana."

Suomen talous ei ole missään kunnossa, nousukaudellakin eletään velaksi.

Käyttäjän raimoylinen kuva
Raimo Ylinen

Ja todellinen työttömyys on lähes entisissä lukemissa! Nousu johtuu vain siitä, että sellulle ja lankuille on taas kysyntää. Työn tuottavuus on kuitenkin alhaalla, koska tuotekehitys on laiminlyöty. Mitään Nokiaa korvaavia hitech-kuluttajatuotteita ei ole näköpiirissä.

Käyttäjän mattivtvirtanen kuva
Matti Virtanen

Juha Sipilän kakkonen on toiveajattelua.
Toki toivoa saa, se on positiivista.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Kuka unelmoi Sipilän "kakkosesta"? Nykyisen liberaaliuden vallitessa kaikki on sallittua.

Käyttäjän ArvoTammela1 kuva
Arvo Tammela

Sami Kilpeläinen, en malta olla kertomatta 2016 pidetyn Keskustan puoluekouksen tapahtumista, erityisesti uuden puoluesihteerin vaalista. Olit yksi ehdokas ja puheistasi kävi selväksi, miten innokkaasti pyrit puoluesihteeriksi. Et kuitenkaan tullut valituksi. Sen jälkeen erosit Keskustasta ja loikkasit Paavo Väyrysen kelkkaan ja perustitte Väyrysen kanssa Kansalaispuolueen. Ilmeisesti kuvittelit, että vanhan konkarin imussa pääset nopeammin politiikan ytimeen, mutta toisin kävi. Nyt riitelette Väyrysen kanssa, kuka tahi ketkä kuuluvat Kansalaispuolueen hallitukseen ja kuka puoluetta johtaa. Väyrynen ehti jo perustaa uuden puolueenkin.
Keskustalaisena ajattelen, että sinun olisi pitänyt kestää miehekkäästi häviösi 2016 Keskustan puoluesihteerivaalissa ja toimia edelleen aktiivisesti puolueessamme. Olet nuori mies ja uusia vaaleja puolueessa tulee kahden vuoden välein.
Olet kuitenkin valintasi tehnyt ja nyt sitten syytät entistä puoluettasi ja Juha Sipilää maamme asioiden huonosta hoidosta hyvinkin populistisesti. Se on tietysti oikeutesi, mutta tuskin sillä oma ja "puolueesi" kannatus tulee nousemaan.

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen

Aktiivi-ikäisten miesten työllisyys matelee;

Suomalaisten 25-54-vuotiaiden miesten työllisyysaste on OECD-maiden häntäpäässä:

https://www.iltalehti.fi/paakirjoitus/201808192201...

Yrittäjä syyttää Sipilän hallituksen hyvä veli -suhmurointia Tenon kalastusmatkailun näivettämisestä - ”Voittajia ovat ne, joilla on paljon rahaa”:

https://www.iltalehti.fi/politiikka/20180817220114...

Suomen historian huonoin hallitus:

http://anttikuosmanen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/259...

Suomen historian toiseksi huonoin hallitus terminaalivaiheessa:

http://artoluukkanen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/2486...

Kolme viidestä suomalaisesta antaa Sipilän hallitukselle arvosanan ”melko huono” tai ”huono” – vain kuusi prosenttia pitää hallitusta hyvänä:

https://www.hs.fi/politiikka/art-2000005649307.html

Suomen tulevaisuudenvisio on hämärän peitossa ellei peräti hukassa:

http://mattiantero.puheenvuoro.uusisuomi.fi/259667...

Suomen pitkän aikavälin kasvunäkymät pysyvät vaimeina:

https://www.eurojatalous.fi/fi/blogit/2018/suomen-...

"Köyhyyden ja syrjäytymisen vähentäminen on laiminlyöty Sipilän hallituksen ohjelmassa.

Suomi on vuonna 2010 laaditun Eurooppa 2020-strategian mukaisesti sitoutunut vähentämään köyhyys- ja syrjäytymisriskissä elävien ihmisten määrää 150 000:lla vuoteen 2020 mennessä.

Tavoite ei näy millään tavalla ohjelmassa. Tämä luo heikot lähtökohdat saavuttaa hallitusohjelman muut hyvinvointitavoitteet. Jo nykyisellään sosiaaliturvan taso on liian alhainen Suomen Euroopan Neuvostolta saaman huomautuksen mukaan. Hallitusohjelmassa tehdyt poliittiset valinnat kasvattavat eriarvoisuutta entisestään.":

https://www.soste.fi/media/pdf/soste-hot-sosiaalit...

Vakava kysymys Sipilälle & co kuuluukin: - millä ns. "lihaksilla"? (#2) ...

Toimituksen poiminnat