Sami Kilpeläisen blogi

Venäjä-pakotteet maksaneet miljardin - korvauksina saatu vain 1 %

Kansalaispuolueen puheenjohtaja ja EU:n maitoryhmän varapuheenjohtajana Brysselissä 2012-14 toiminut Sami Kilpeläinen arvostelee kovin sanoin Suomen toimintaa Venäjä-pakotteissa. Suomalainen elintarviketeollisuus ja erityisesti maanviljelijät ovat kärsineet Venäjä-pakoitteista ja vastapakotteista Suomessa jo yli miljardi euroa.

- Suomi sai pakoitteisiin EU:lta kertakorvauksena vain noin 10 miljoonaa euroa vuonna 2014 - siis vain yhden prosentin jo nyt aiheutuneista menetyksistä -  vaikka vahingot ovat jo yli miljardi euroa, toteaa Sami Kilpeläinen.

Suomen maitotiloille joka vuosi menetys on yli 200 miljoonaa euroa ja lihatiloille kymmeniä miljoonia euroja vuodessa. Neljässä vuodessa summa kohoaa jo yli miljardin euron.

Esimerkiksi maitotiloilla hintavaikutukset ja tulonmenetykset ovat olleet 8-10 senttiä maitolitraa kohden. Vuositasolla tämä tarkoittaa useimmille maitotiloille vähintään 30 000 euron tulonmenetystä.

- Suomen on vakavasti harkittava brittien tapaan irrottautumista Euroopan unionista. Viimeisin osoitus unionin sopimattomuudesta suomalaisille oli EU:n komission päätös olla tukematta pohjoisten jäsenmaiden viljelijöitä kuivuuskriisisissä, muistuttaa Kilpeläinen.

Kilpeläisen mukaan EU toimii vain Keski- ja Etelä-Euroopan etua ajatellen. Reuna-alueet ovat mopen asemassa.

- Jos Suomen hallitus ei löydä elokuun budjettiriihessä sadan miljoonan pakettia kuivuuden ja tilojen talouskriisin apuun tukina, tai vaikkapa markkinoille osoitettavalla lainsäädännöllä, osoittaa se täyttä välinpitämättömyyttä suomalaista elintarviketuotantoa kohtaan.

- Katse suuntautuu pääministeri Juha Sipilän ja keskustan ohella entiseen maatalousministeriin, nykyiseen valtiovarainministeri Petteri Orpoon.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

8Suosittele

8 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (46 kommenttia)

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

EU ja Yhdysvallat asettivat pakotteita Venäjälle, koska se miehitti Ukrainalle kuuluvan Krimin niemimaan ja liitti sen itseensä. Venäjä on myös osallisena separatistisessa sodassa Ukrainan kaakkoisosissa. Venäjä asetti vastatoimena vastapakotteita kaupalle. Tätähän Kilpeläinen ei tietenkään voinut edes sivulauseessa mainita.

EUn, eli läntisen poliittisen liiton ja arvoyhteisön ulkopuolella Suomella voisi olla sama kohtalo kuin Ukrainalla: vaarallinen turvallisuuspoliittinen limbo yksin kylmässä ja pimeässä epävakautta lietsovan Venäjän kyljessä.

Kansalaispuolue taitaa olla Kremlin silovikien asialla?

Käyttäjän MikaRiik kuva
Mika Riikonen

Nämä ääliöt eivät tajua edes sitä, että Lännen asettamat pakotteet eivät ole vaikuttaneet Suomen talouteen juuri mitenkään. Ainoat tappiot ovat tulleet Venäjän kostopakotteista.

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä

Ei se vaan nouse, se kannatus. Mutta aina kannattaa yrittää.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Länsi on päättänyt että ei anneta periksi uudelle diktaattorille Putinille kuten annettiin Hitlerille. Mitkään pakotteet eivät ole liian kalliita jos voidaan estää sota.

Jos Suomi joutuu mobiloisoimaan armeijan Venäjän hyökkäyksen takia, se maksaa miljarin päivässä. Miljardi on pieni uhraus jos sillä voidaan hiukankin hillitä Putinin sotakiihkoa.

Ydinkysymys on, miksei Venäjä voi olla rauhaa rakentava maa? Miksi sen pitää uhata ja hyökkäillä naapurimaihin?

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

Suomen kansan edun mukaista olisi pitää ystävälliset suhteet Venäjään.

Mutta EU:n olemassaolon perustehan ei ole se, mikä olisi Euroopan kansojen edun mukaista, vaan se, mikä on länsimaisten kapitalistien etujen mukaista.

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio

Janne Kejo

Meillä on eittäin ystävälliset suhteet Venäjään. Väittäisin, että parhaat 28 EU maan ryhmässä.

Suomen ja Venäjän välinen kauppa on huomattavan alijäämäistä. Kansantalouden kannalta suorastaan kannattamatonta ja vahingollista. Alijäämä on n. 6 miljardia euroa vuodessa !

Venäjä on kuitenkin niin hyvä ystävä, että voimme harjoittaa tätä kauppaa. Yksikään muu länsimaa ei tässä mittasuhteessa olevaa kaupan alijäämää suostuisi hyväksymään ilman vakavia neuvotteluja vastapuolen kanssa kaupan tasapainon saavuttamiseksi.

Hyviä jopa hellyyttäviä ystävyyssuhteita pidetään yllä, vaikka Venäjällä ei ole mitään sellaista totetta tai palvelua jota ei muualta saisi samaan hintaan tai halvemmalla sovittaessa vastavuoroisesta kaupan tasapainosta. Tämä lisäisi Suomen vientiä usealla miljardilla eurolla.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Öljy ja maakaasu, hei. Niillä se kauppatase selittyy. Venäjä vie ja Suomi tuo kehitysmaatasoisesti, eli jalostamattomana raaka-aineena fossilista energiaa. Koko maataloutemme ja kumipyöräliikenteemme on riippuvaista Venäjän energiatuonnista.

Lähivuosikymmeninä, mieluiten pikaisemmin, tuo tuontiriippuvuus pitää kyllä saada loppumaan.

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio Vastaus kommenttiin #15

Esa Mäkinen

Öljyä ja kaasua on maailma pullollaan. Kaikki ölyvarastot, tankkerit ja uima-altaat on täyteen tupattu öljyn ylituotannon johdosta.

Suomeen on tuotu Venäjältä öljyä vasta parinkymmenen vuoden aikana. Ennen kaikki öljytoimitukset tulivat Persianlahdelta Nesteen omilla laivoilla.

Kaasua saa muualtakin kuin Venäjältä. Saksan kaasusta 30 % tulee Norjasta ja 17 % Hollannista. Suomeen on rakennettu tai rakenteilla 3 LNG terminaalia huoltovarmuuden takia. Vihdoinkin joku on alkanut ajatella ! Venäjältä tulevan kaasuhanan sulkuventtiili on rajan takana !

Todellinen riski Suomen energitarpeen kannalta on juuri tuonti Venäjältä. Suomeen tulevasta energiasta 90 % tulee Venäjältä. Yksikään maa ei ole ottanut ja tule ottamaan tällaista riskiä luottamalla yhteen toimittajaan jonka politiikka näyttää olevan arvaamatonta.

Yksi typerimmistä lausunnoista jonka kuulin Suomen huoltovarmuuskeskuksen toimitusjohtaja Ilkka Kanaselta. "Olemme riippuvaisia Venäjän energiasta. Suomeen tuodusta maakaasusta kaikki tulee Venäjältä. Öljystä ja kivihiilestä 90 prosenttia on venäläistä ja tuodusta sähköstä neljännes tulee itänaapurista".

Pitäisikö hultovarmuuskeskuksen nyt ajatella toimia, että Suomi ei olisi riippuvainen Venäjän energiasta. Puola ja Baltian maat ovat jo ratkaisunsa tehneet ja lopettaneet öljy-ja kaasutoimituksia Venäjältä.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #15

Jepjep, kehitysmaatasoisesti Suomen kolmanneksi suurin vientiartikkeli löytyy tilastossa otsikon ”Jalostetut polttoaineet” alta. Suurin yksittäinen vientiartikkeli on tänä päivänä diesel, 4,5 miljardin arvosta. Onhan tuonti yksipuolisesti Venäjältä, ja saa sitä öljyä muualtakin, mutta jalostettuna yksi tärkeimmistä vientiartikkeleista.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #35

Varataivasta en ole tarvinnut tänäänkään, vaikka ukkosen takia lieke oli poissa. Katkesi pahimmillaan kun olin eriössä.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen

#11
Venäjä on kuitenkin niin hyvä ystävä, että voimme harjoittaa tätä kauppaa
...............

Kauppaa voi aina harjoittaa mutta en minä Venäjää mitenkään ystävällismielisenä maana pidä. Ei sellainen hyökkää naapureidensa kimppuun.

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

Heti kuvitellaan että jos emme suostuisi EU:N kanssa näihin paskoihin pakotteisiin, niin Venäjä hyökkäisi tänne!!

Ei venäjällä ole edelleenkään syytä tänne hyökätä! Ukrainan tilanne oli aivan omansa, eikä sillä perusteella voida olettaa millään että Venäjä tänne tulisi, jos ottaisimme pientä eroa Usasta/EU:sta tässä asiassa!

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Miltä sekin näyttäisi, jos Suomi lipeäisi EUn yhteisestä linjasta? Hyi helvetti, ei ikinä enää niitä suomettuneisuuden aikoja. Hanhijoen Kreml-voimala on jo nolo tapaus, ei enää näitä,.

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

Useimmiten minulla ei ole mitään vaikeuksia erottaa sarkasmia vakavalla naamalla esitetystä, mutta tällä kertaa on pakko kysyä:

Olisiko mielestäsi suomettumista se, että olisimme kritiikittömästi rähmällämme Brysseliin päin vaiko se, että emme olisi?

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen Vastaus kommenttiin #8

Emmehän me ole kritiikittömästi rähmällämme Brysselin edessä. Onhan siinä eroa ollaanko yhtä mieltä liittolaisten, läntisten demokratioiden kanssa vai rähmällään itäisen despotian edessä.

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo Vastaus kommenttiin #10

OK: rivien välistä luen, mikä vastauksesi olisi ollut, jos olisit vastannut.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #10

Onko Saksa rähmällään idän despotian edessä?

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola Vastaus kommenttiin #8

# 8

Ottaen huomioon ne kaikki poikkeukset joilla poliitikoillamme ja erinäisillä eujärjestöillä on valitettavasti oikeus raskauttaa suomalaisia kansalaisia ja yrityksiä muihin unionikansalaisiin verrattuna, sanoisin että Bryssel ei ole ongelma.
Sieltä voi kyllä hakea oikeusturvaa silloin kun kotimaiset kalifit alkavat mielivaltaiseksi. Tosin liian harvassa tapauksessa.

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi

"Miltä sekin näyttäisi" -aloitus on tietenkin tämän uussuomettuneisuuden keskeisin kysymys. Millään rationaalisella perusteella ei ole sen rinnalla mitään merkitystä.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen Vastaus kommenttiin #17

Tapojesi vastaisesti voisit esittää joskus yhdenkin rationaalisen perustelun.

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

Siis jos emme ole 100% mukana Eu:ssa kaikessa. niin olemmekin yht'kkiä rähmällään Venäjään.. Huhhuh mitä ajattelua!

Ja saanko udella mikä on oli niin kamalaa silloin ennen vanhaa kun oltiin oikeasti rähmällään Venäjään? Itsehän en ole elännyt tuolloin joten voin vain kuunnella muiden kokemuksia ja katsoa tilastoja!

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo Vastaus kommenttiin #19

"Ja saanko udella mikä on oli niin kamalaa silloin ennen vanhaa kun oltiin oikeasti rähmällään Venäjään?"

Tottakai saat. Se oli kerrassaan hirvittävää aikaa (1944-1991). Neuvostoliitto pakotti meidät muun muassa rakentamaan hyvinvointivaltion. Se tarkoitti muun muassa sitä, että arvottomimmankin perheen mitättömin rääpäle sai maksuttoman peruskoulutuksen!

Lisäksi se tarkoitti sitä, että kaikilla oli oikeasti maksuton terveydenhuolto.

Lisäksi Neuvostoliitto asetti kerrassaan sietämättömiä vaatimuksia esimerkiksi sen suhteen, että ostaessaan laivoja suomalaisilta telakoilta, piti työllistää vähintään niin ja niin monta työntekijää niin ja niin moneksi vuodeksi!!

Siis mitä v*ttua!!!?? Joku s**tnan keskuskomiteako määrää Suomen sisäisistä asioista??

No, lopultahan sitten Neuvostoliitto saatiin lakkautettua ja sen myötä Suomikin pääsi mukaan normaaliin "kaikkia" hyödyttävään "markkinatalouteen" (eli kapitalismiin): ensin laitettiin parikymmentätuhatta pienyrittäjää vetämään itsensä hirteen ja sitten pääsimme "kaikki" "nauttimaan" EU:n säästö- ja leikkauspolitiikasta!!

Että repikää siitä, s**tanan sosialistit! :-/

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Kauppatilastojen valossa EU-mailla eiole ”yhteistä linjaa”. Sellainen käsitys voi tietysti vallita Brysselissä, että maat toimivat sen määräysten mukaisesti.

Kyseessä on ”handel och sjöfart”, maailman tärkeimmät asiat merikapteenikaverini mukaan. Politiikka väistyy tärkeiden asioiden tieltä. Onhan se tosin hienoa ja mieltä lämmittävää, kun on yhteisiä arvoja. Niitä ei vain noudateta.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Venäjä ja Putinin ystävät, kuten Kansalaispuolue haluaa heikentää EU:n ja Suomen puolustusta jotta Venäjä pääsee niskan päälle.

Venäjä ja venäläiset haluavat laajentua, saada uusia voittoja. Eihän enää ole muuta heikkoa kohtaa kuin Suomi jonne on helppo hyökätä!

Nikolai Holopainen

Krimillä NATO Bryssi Sevastopolin miehityksen. Vihreät miehet saivat vinkin ja tulivat väliin. Kyllä siitä piti sanktiot määrätä. Ja Venäjä tietysti määräsi vastasanktiot. Jos ne ovat maksaneet meille maatalouden kurjistumisena miljardin, että niin kyllä se on sen väärti. Se osoittaa lojaalisuuden Pentagonille.

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto

Onhan se ennenkin tänne tullut, kuka on julistanut ikuisen rauhan maidemme välille?

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Voihan sitä ajatella asiaa positiivisesti Putinin hallinnon kannalta:

Venäjä on säästänyt miljardeja asettamiensa vastapakotteiden avulla.
Eikö Kansalaispuolueen ja jähmäkommunistien ja muiden putinistien pitäisi olla vain tyytyväisiä?

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

”German companies sold goods worth 24.1 billion euros ($29.53 billion) to Russia in the first eleven months of 2017, according to data from the Federal Statistics Office, with demand for machinery and cars being especially strong.”

https://www.reuters.com/article/germany-economy-ru...

Ranskan Venäjän-vienti kasvoi vuoden 2016 lopusta vuoden 2017 puolelle 10%.

Kauppamiehiä nuo saksalaiset ja pienemmässä määrin ranskalaiset...Eräät noudattavat tyhminä pakotteita, toiset käyvät oman maansa eduksi kauppaa pakotteista huolimatta.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

”German exports to Russia climbing

German companies are integral to operations at football stadiums in the 2018 World Cup in Russia. Their technology and service are valued and trusted. This could account for a 15 percent rise in exports to Russia from Germany this year.”

https://www.dw.com/en/german-exports-to-russia-cli...

Niksmanni tienaa, suomalaiset itkevät.. on se surullinen kansa, monin tavoin, mutta onneksi sillä on arvoja ja periaatteita. Kyllä niillä pärjää.

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio

Max Jussila

Ajattelitko olla näppärä ! Saksa ei vie Venäjälle EU pakotteiden alaista ja Putinin vastapakotteiden julistamia tuotteita !

Tuo Saksan viennin kasvu johtuu yksinkertaisesti siitä, että Venäjän talous on hiljalleen korjaantunut ja he ostavat kaikkea sitä laatua johon he eivät itse pysty.

Viennissä näyttää olevan koneita, turbiineja 7 miljardin edestä, autoja 4 miljardin edestä, lääkkeitä 3 miljardin edestä, optiikkaa miljardin edestä ja luksustuotteita ja kulutustavaraa parin miljardin edestä.

Saksalaisella laadulla ei tarvitse juurikaan myyntityötä tehdä. Toiseksi Venäjä tarvitsee ensisjaisesti Saksaa, sitten vasta EU:ta. Suomea Venäjä ei tarvitse mihinkään !

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

No sinähän se näppärä olet! Saksa vei 2017 yli 24 miljardin arvosta tavaraa Venäjälle. Saksalaisetkin ovat näppäriä.

Käyttäjän jonirikkola kuva
Joni Rikkola

Saksalaisia autoja kyllä saa Venäjällä ostettua ja annettiin lahjaksikin urheilussa juuri. Ei pakotteet tunnu missään.
Olen edelleen sitä mieltä, että Venäjä ei ole uhka meille, vaan USAn kanssa kaveeraaminen tekee siitä sellaisen. Venäjä on ikuisesti meidän naapurimme, mutta USA ei ole apuna...saati hyvä naapuri tai edes hyvä liittolainen. USA on maa, joka ajaa muiden kustannuksella (NATO) omia etujaan. Venäjällä on valtavat markkinat. Urkki tiesi, mitä teki pussatessaan neuvostoliiton persettä. Hän teki sen kansakunnan edun nimissä. Nyt olisi aika pyllistää EUlle ja USAlle

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto

Venäjä on ollut aina uhka ja on sitä vastakin, ihan riippumatta siitä, mitä Suomi kulloinkin tekee. Ainoa asia, millä tämä uhka poistuu lopullisesti, on Suomen ja Ruotsin NATO-jäsenyys. Tämä pitäisi tyhmempienkin jo viimeinkin tajuta.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Tarkoitit siis minua, huomaan. Jospa nyt, opettaja kun olet (valitettavasti), jasiihen kuuluvalla besserwisser-asenteella vyötetty, huomaisit, että en ole väittänyt kaupankäyntikiellon olevan olemassa. Kommenttini kohde oli Suomen onneton vienti.

Kun yhdelle tuotteelle saadaan luvat kymmenen vuoden takkuilun jälkeen kuntoon, sekin mahdollisuus menetetään. Tässä tarkoitan Kiinaa ja sianlihaa. Kun ei osata, ei osata.

Venäjän-kauppa ei ole ollut kokonaisviennin kannalta merkityksellinen pitkiin aikoihin. Suomi on näemmä ihan itse, ilman kummankaan suunnan pakotteita koskevia tuotteitakin, lopettanut viennin sinne.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

En tietenkään tarkoittanut, et ole maailman keskipiste. Natsionalistismieliset tuntuvat uskovan että juustojen ym. Kaupan loppuminen on EUn kiusantekoa Suomelle. Ja myös, että muut eivät niitä pakotteita noudata kuin Suomi, koska ’saksalaisia autoja saa Venäjällä’.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #33

Juusto onkin niille tärkeä, kuuhan on juustoa.

Käyttäjän jonirikkola kuva
Joni Rikkola Vastaus kommenttiin #33

Jos Suomi-nationalismi ei kiinnosta Suomesta saa ihan vapaasti muuttaa pois. Jos et ole huomannut maailma pyörii nationalismin voimalla. USA käyttää muita apunaan nationalistisissa pyrkimyksissä ja varsinkin nyt Trumpin aikana. Putin on nationalisti ja pitäyt pakolaiset pois maasta. Putin on muuten tiputtanut suhteellisen köyhyyden samalla tasolle kuin keskusta Suomessa.
Kaupankäyntikieltoihin tullaan, niin kun otit asian esille on se erikoisen valikoivaa, että autoja saa viedä, leipää ei. Leivästä kärsii kansa, autoista se eliitti joka Putinin pitää vallassa..
Tietämättömmäksi haukkuminen lienee sama kuin populistiksi haukkuminen. Kun ei ylimielisyydessään kykene muuta argumentoimaan koitetaan tätä ylemmyyden tunnetta, jota sinulta ei tunnu puuttuvan. Älä opeta sitä kenellekään, ethän.
Olen ehkä nuorenpi kuin sinä (48), mutten näemmä tyhmempi. Ja olen tietyissä asioissa nationalisti, enkä häpeä sitä. Minä puolustan heikompia,, kotiani, kotimaatani, kotikuntaani, ja sinuakin, mitä sinä puolustat? Itseäsi? narsisti?

On mielenkiintoista että luet harhaisesti kaikenmoista rivien välistä, mitä siellä ei lue ja alat sitten sivistämään tietämättömyydestä. Kuka on kirjoittanut että juustojen kaupan loppuminen on EUn kiusantekoa. Vai lukiko? En näe? POintti oli ihan joain muuta. Vainoharhaisuutesi on valitettavaa ja nationalistivihasi tuskin oikeutettua.
Vetoatko ikääsi ikäänkuin se olisi joku älyllinen meriitti? Kokemusperäistä älyä ei ainakaan ole, jäit luokalle ja jälki-istuntoonkin öykkäröinnistä. Et sitten saanut ainoatakaan viisasta lausetta aikaiseksi? Ainoastaan syytöksiä ja valheeksi toteamisia. Toivottavasti et ole oikeasti opettaja, ehän on vain vitsi, onhan...
No kumminkin. Minä en ole yhde aatteen ihminen. Kaikki ajatukset ovat avoinna. Minua on hakuttu vassariksinatsiksi, porvariksi, ja nationalistiksi. Kyllä olen ajatuksiltani monitahoinen ihminen ja kun kuulija on ääripään ihmisiä, hän usein leimaa minut toiseen ääripäähän. Olkoonsittenvsemmalta oikealta tai muuten tyhmä öykkäri. inä aina koetan vastata ko henkilölle hänen tavallan.
Uskon että järki ja sydän ovat ainoa asia, joka ratkaisee asiat oikein, ei aate ei -ismi. Minä muutan mielt'ni jos se on järkevää. Siihen pystyy järkevästi argumentoiva ihminen. Siitä malli ihan ylhäällä.
Katso ensi kerralla ennen kuin lähdet lokeroimaan ihmisiä isteiksi, tiedät heistä enempää kuin kaksi lausetta, joiden välistä koitat löytää jotain ihan muuta. Ja oliko sinulla jotain asiaa oikein aiheestakin vai oliko tämä tässä? Et vakuuttanut minua niin paljon vastateesilläsi, mutta tuli mieleen ministeri Lindströmin vastaustyyli joka muistutti aivopierua. Tosin voitahan aina vedota vanhuuden höperyyteen...

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen Vastaus kommenttiin #39

"Jos Suomi-nationalismi ei kiinnosta Suomesta saa ihan vapaasti muuttaa pois."
"Putin on nationalisti."

Tässähän tämä suomalaisten "nationalistien" "ajattelun" ydin sitten tulikin.

Käyttäjän jonirikkola kuva
Joni Rikkola Vastaus kommenttiin #40

Huoh... toinen rivienvälistälukijameedio hassuine johtopäätöksineen. Koittakaahan pojat selvitä.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen Vastaus kommenttiin #39
Käyttäjän jonirikkola kuva
Joni Rikkola Vastaus kommenttiin #46

Yksi populisti lisää - Esa. Köyhää oli anti. Soinin tasoa.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Nuoremmille täytyy kertoa:

Koko NL:n ajan meillä vallitsi tasapuolinen demokratia. Oli vaaleja vähän väliä, nissä kaikissa tuloksen ratkaisi Wiipurin vaalipiiri, mm. presidentin ja ministerien valinnat.

Samoin ns. sotakorvaukset olivat suuri siunaus maallemme. Ainakin kymmenen vuotta teimme junia, laivoja ja muita teollisuustuotteita ilmaiseksi NL:lle, satojatuhansia junavaunuja.

Janne Kejo tuo niin kauniisti esiin itäisen ystävämme avuliaisuuden:

"Neuvostoliitto pakotti meidät muun muassa rakentamaan hyvinvointivaltion. Se tarkoitti muun muassa sitä, että arvottomimmankin perheen mitättömin rääpäle sai maksuttoman peruskoulutuksen!
Lisäksi se tarkoitti sitä, että kaikilla oli oikeasti maksuton terveydenhuolto."

NL pyyteettömästi vapautti meidät karjalaiset kivisistä pelloista ja minä ja tuhannet muut rääpäleet pääsimme maksuttomaan kansakouluun. Ilman toveri Stalinia söisimme tällä hetkellä pettua ja asuisimme savupirteissä.

Kiitoksia Isä Aurinkoinen!

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

Lännen pakotteet eivät koske elintarvikkeita vaan Krimin valtaukseen ja itä-Ukrainan kansanmurhaan linkittyneitä tahoja. Putinin lähipiiriä. Mä olen ennenkin kysynyt ja taas ilmeisen turhaan tiedustelen näiltä kilpeläisiltä, pirskasilta ja rikkoloilta että keneltä noista oligarkeista erityisesti pakotteet tulisi poistaa ja miksi?

Se on ihan ydinkysymys tässä kun puhutaan pakotteista lipeämisestä.

Tuskin vastaavat tälläkään kertaa. Se on sääli sillä idässä luetaan perustellut vastaukset tarkasti ja huolella.

Pakotteet koskevat lännen vientiä vain pieneltä osin. Saksa vie Venäjälle tavaraa jota pakotteet eivät koske. Niin vie tosin näppärästi Suomikin. Mikään ei estä viemästä enempää jos osaamista, riskinottohalua ja kykyä löytyy.

Aikanaan useampikin henkilö riensi synkkänä kymenä tänne vakuuttamaan ettei mikään muu vienti ole Suomelle niin tärkeää kuin Valion verovaroin tuettu vienti Venäjälle.

Se tosiaan avasi silmät miettimään kannattaako k.o. lafkan tuotteita ostaa enää ollenkaan. Näin siis mikäli tuon Kilpeläisen ja hengenheimolaistensa jutut ottaisi vakavasti.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Eikö oikeiden putinistien pitäisi olla tyytyväisiä pakotteista ja vastapakotteista? Venäjän Federaation omavaraisuus vain kasvaa, oma tuotanto kasvaa ja kilpailukyky vain paranee.

Sami Kilpeläisen ja Väyrysen puolueen pitäisi hurrata kun Venäjä nousee ja Suomi kärsii!

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Presidentti Koivisto varsin tyhjentävästi sanoi sen minkä moni meistä, jotka olimme mukana politiikassa ja he jotka politiikkaa aktiivisesti seurasi tiesivät. "Onneksi kansalaiset eivät tienneet kuinka paha NL oli, se oli paljon pahempi" totesi pres. Koivisto. Ei nykyvenäjä paljon entisestä NL:a eroa, kommunistisen eliitin tilalle on tullut oligarkkien eliitti, siinä ero. Kauhuskenaario toteutuisi, jos Suomi eroaisi EU:a, Ruotsi ja baltit jatkaisivat jäsenenä, Norjaa suojaa jäsenyys NATO:a, jäisimme yksin, täysin Venäjän mielivallan alle. Tätä asetelmaa olisi syytä miettiä kahteenkin kertaa heidän, jotka eroa EU:a vaativat.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset