Sami Kilpeläisen blogi

Maatalouden tukipaketti kuivui

Kansalaispuolueen puheenjohtaja Sami Kilpeläinen pitää hyvänä, että maataloudelle löytyi uutta rahaa vakavaan talous- ja kuivuuskriisiin. "Valitettavasti tukipaketille kävin kuten kesän kasveilla, ne kuivuivat." Ongelmaksi on muodostumassa sopivien tukimuotojen löytyminen, sillä Suomi nöyrtyi luopumaan Etelä-Suomen kansallisista tuista kokonaan vuonna 2014 EU:n vaatimuksesta.


- Pohjoisen tuotantoon sidotut tuet ja niiden maksuvaltuudet pitää nyt hyödyntää, koska niissä on tilaa. Etelän osalta Suomen pitää kylmästi vaatia kansallisten 141-tukien palauttamista, vaatii Kilpeläinen.

Kilpeläisen mukaan suomalaisilta on laaja tuki oman maatalouden ja omavaraisuuden puolustamiseksi, mutta ongelma on jälleen kerran EU.

- Jokainen ymmärtää, ettei jos jokaiselle hehtaarille maksetaan vain 10 euron tukikorotus, on se vaatimaton taso. Siksi tarvitaan täsmäkeinoja sekä pohjoisessa että etelässä, että tuki kohdennetaan maitoon ja eläimiin sekä kärsineisiin kasvilajeihin oikeudenmukaisesti, Kilpeläinen sanoo.

Asian hoidolla EU:n suuntaan on kiire, sillä useat kotieläintilat miettivät nyt tulevaisuuttaan ja miten ja millä kustannuksilla ne selviävät rehustuksessa talvenkaan yli. Jos EU ei tee nopeasti ratkaisuja kansallisten tukien maksuoikeuksista, niin olisi parempi jättää seuraavana esitys Fixitin eli Eu-eron valmistelusta.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Suomalaisten enemmistö ei halua EU eroa eli Fixit, mutta EU pitää uudistaa eli korjata, fiksata eli fix it. Suomalaiset lähtee EUsta vasta sitten, kun muut ovat sammuttaneet valot.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Puhuuko hän aina itsestään kolmannessa persoonassa?

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Niin, minustakin tämä on enemmän tiedote kuin blogi. Olisiko joku muu laittanut tämän Samin blogisivustolle kuin Sami itse?

Käyttäjän SatuRintala kuva
Satu Rintala

"Mitä mä teen, mitä mä teen", kysyy Keskusta.
Päivärinta voisi jo palata kesälomalta.

Käyttäjän ArvoTammela1 kuva
Arvo Tammela

Kukahan näitä Kilpeläisen blogikirjoituksia kirjoittelee. Mielestäni olisi oikein ja kohtuullista, että kirjoittaja olisi uskaltautunut laittamaan nimensä tekeleensä ylle tai Kilpeläinen olisi kertonut kirjoittajan nimen.

Toimituksen poiminnat