Sami Kilpeläisen blogi

Suomalainen sosiaaliturva vain suomalaisille

OECD:n julkaisi raporttinsa, jossa vaadittiin uudistamaan kotihoidon tukea maahanmuuttajanaisten takia. Olen samaa mieltä, että uudistaa pitää, mutta aivan eri perusteilla kuin OECD:n Mari Kiviniemi. Mielestäni on yksiselitteistä, että "suomalainen sosiaaliturva tulee rajata vain suomalaisille". Sosiaaliturvashoppailulle on laitettava piste.

Kotihoidontuki on suomalaisille jopa liian matala ja kuitenkin ylivoimaisesti kunnille edullisin hoitomuoto. Tästä Seinäjokinen-lehti eilen teki hienon analyysin.

OECD sen sijaan "kehottaakin Suomea pohtimaan uudestaan sekä kotihoidon tuen synnyttämää taloudellista kannustinta että varhaisia kotouttamistoimia." Rivien välistä on luettavissa, että kotihoidon tuki halutaan ajaa alas?

Olen sitä mieltä, että Suomen perustuslaki on muutettava siten, että suomalainen sosiaaliturva kuuluu vain suomalaisille. Se on yksi tärkeä askel turvata kotihoidon tuen kehittäminen tasavertaisempana muiden hoitomuotojen välillä. Ja samalla saada siihen tarvittavat varat, kun se rajataan vain suomalaisille. Kotihoidon tuki pitäisi tuplata. Vanhemmilla pitää olla mahdollisuus valita elämäntilanteeseensa parhaiten sopiva hoitomuoto ja osa-aikaisen työskentelyn mahdollisuutta on lisättävä.

Sami Kilpeläinen
Kansalaispuolueen puheenjohtaja

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

7Suosittele

7 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän JuhaniVehmaskangas kuva
Juhani Vehmaskangas

Kuten itse olen aiemminkin esittänyt niin sosiaaliturvan taso voitaisiin sitoa siihen kuinka kauan turvan saaja on ollut Suomen kansalainen.

Täysi sosiaaliturva sellaiselle joka on ollut Suomen kansalainen vähintään 18v.

Käyttäjän Kirsiomp kuva

Sami ja Juhani, kun se on se EU, joka sanoo, mitä Suomi enää voi itse säätää tällä saralla :(

Olemme antaneet itsemääräämisoikeutemme näissä asioissa jo suurelta osin pois, valitettavasti :(

Käyttäjän ErkkiJohansson1 kuva
Erkki Johansson

Ei voi sanoa, että olemme antaneet itsemääräämisoikeutemme pois.

Ainakaan minä en ole sitä antanut pois, ne olivat ne globalisoitumisesta humaltuneet poliitikot jotka veivät sen minulta, minun tahtoani vastaan.

Käyttäjän JuhaniVehmaskangas kuva
Juhani Vehmaskangas

Kyllä tuollainen esittämäni käytäntö olisi silti mahdollinen. Asiaahan on jopa pohdittu ja todettu, että asiassa törmätään syrjintäsäädöksiin. Tuo ei kuitenkaan pidä paikkaansa. Säädäntö pitää vain osata oikealla tavalla perustella.

Toimituksen poiminnat