Sami Kilpeläisen blogi

Keskusta tekee kokoomuslaista politiikkaa äänestäjien terveyden kustannuksella

Julkisia peruspalveluja ei saa yksityistää kasvottomien markkinavoimien armoille. Kansalaispuolue syyttää keskustaa ja sen johtoa suomalaisten peruspalvelujen uhraamisesta markkinavoimien temmellyskentäksi. 

- Keskustan hoipertelu Sote-uudistuksessa romuttaa maakuntien peruspalvelut, syyttää kansalaispuolueen puheenjohtaja Sami Kilpeläinen.

Kansalaispuolue vaatii, että julkiset peruspalvelut tuotetaan julkisesti verovaroin kunnallisella tasolla. 

- Sosiaali- ja terveyspalvelut, koulutus sekä tieto- ja liikenneverkot on hoidettava verovaroin ja päätöksenteko on oltava demokraattisesti valituilla poliitikoilla kunnissa ja kuntayhtymissä. Päätösvaltaa ei saa antaa markkinavoimille, linjaa Kansalaispuolueen puheenjohtaja Sami Kilpeläinen.

Kansalaispuolue pitää selvänä, että paikallisella tasolla ja julkisella viranomaisella on parempi ymmärrys palvelutarpeista ja myös kontrolli palvelutuotantoon kuin ulkomaalaisilla sijoittajilla. 

- Palvelujen ostaminen yksityiseltä taholta pitää perustua aina kunnalliseen tarpeeseen täydentää palveluita, ei markkinavoimille annettavaan avoimeen ja valvomattomaan valtakirjaan valinnanvapauden kautta, jyrähtää Kilpeläinen.

Keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä on unohtanut keskustalaiset arvot antaessaan peruspalvelut markkinavoimien päätettäväksi sote-uudistuksen valmistelussa.

Keskusta tekee kokoomuslaista politiikkaa, keskustan äänestäjien terveyden ja hyvinvoinnin kustannuksella.

Maaseudulla palvelut heikkenevät yksityistämisen seurauksena ja markkinavoimien toimesta palvelut keskittyvät suuriin kaupunkeihin. Köyhän asia on enää muisto keskustassa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän ArvoTammela1 kuva
Arvo Tammela

Kilpeläinen, " Kansalaispuole syyttää keskustaa ja sen johtoa suomalaisten peruspalvelujen uhraamisesta markkinavoimien temmellyskentäksi". Aikamoinen syytös Kilpeläiseltä, joka 2016 pyrki Keskustan puoluesihteeriksi Seinäjoen puoluekokouksessa. Eikö Kilpeläinen muista, että jo tuolloin kaupungit ja kunnat olivat ulkoistaneet peruspalveluja markkinavoimille. Nytkö eduskuntavaalien lähestyessä Kilpeläinen on tämän huomannut. Ja tietysti syyllinen on Keskusta. Kilpeläinen, eikö sinulle riitä, että puolueesi yhden eduskuntavaaliehdokkaan tärkein vaaliteema on Keskustan ja Juha Sipilän viikosta toiseen jatkunut syyttäminen. Luulisi puolueen puheenjohtajalta löytyvän huomattavasti tärkeimpiäkin asioita vai eikö niitä ole.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Voi, että Arvolla ottaa taas arvolle.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

Kannattaisiko hiukan editoida näitä leikkaa-ja-liimaa kirjoituksia. Näin lukijan näkökulmasta vaikuttaa vähän noista-nyt-ei-ole -niin-väliä suhtautumiselta kun Sami Kilpeläinen kirjoittaa blogissaan: "Keskustan hoipertelu Sote-uudistuksessa romuttaa maakuntien peruspalvelut, syyttää kansalaispuolueen puheenjohtaja Sami Kilpeläinen".

Toimituksen poiminnat