*

Sami Kilpeläisen blogi

Uusi Suomi - Uutiset

Julkaise syötteitä
Updated: 40 min 37 s sitten

Juuri nyt: Sote-sopu läpi keskustassa ja kokoomuksessa – Kaikkoselta ehto

48 min 3 s ago

Keskustan ja kokoomuksen eduskuntaryhmät ovat hyväksyneet sote-uudistuksen valinnanvapaudesta hallituksessa sorvatun sopuratkaisun.

Hallituspuolueiden edustajat kertoivat eduskunnassa hetki sitten, että sekä kokoomuksen että keskustan ryhmät hyväksyivät sovinnon yksimielisesti.

Keskustan ryhmäjohtaja Antti Kaikkonen kertoi kuitenkin, että soten valinnanvapausmallin lausuntokierroksesta on tultava ”aito” ja palaute on huomioitava.

– Ei [malli] ole täysin ongelmaton, Kaikkonen kuvasi keskustan tunnelmia.

Lähteet: Tällainen sopu löytyi – uusi sote-malli pian julki

2 tuntia 28 min ago

Uuden Suomen ja Kauppalehden hallituslähteistä saamien tietojen mukaan soten valinnanvapaudesta on löytynyt sopu, joka koskee asiakasseteleitä. Esitys on tarkoitus julkistaa ryhmäkokousten aikaan, jotka ovat juuri alkamassa eduskunnassa.

Chicago Bullsin heikkous on hyvä asia Lauri Markkaselle

4 tuntia 18 min ago

Lauri Markkanen pelaa ensi yönä Suomen aikaa ensimmäisen ottelunsa maailman kovatasoisimmassa koripallosarjassa NBA:ssa. Markkasen seura Chicago Bulls kohtaa vieraissa Toronto Raptorsin.

Markkanen pääsee Bullsin avaukseen. Bullsin päävalmentaja Fred Hoiberg vahvisti asian Twitterissä.

Markkasen pääsyä avauskokoonpanoon auttoi Bullsin sisäinen kohu. Markkasen kanssa nelospaikan peliajasta kilpailleet Bobby Portis ja Nikola Mirotic joutuivat molemmat sivuun.

Keskustalle tulossa uusia meppejä: Väyrysen paluu nostaisi Mikael Pentikäisenkin Brysseliin

5 tuntia 3 min ago

Keskusta saanee pian vähintään yhden uuden europarlamentaarikon, kun varasijoilla olevat edustajat joutuvat valinnan eteen. Kansanedustaja Elsi Katainen on korvaamassa Hannu Takkulan, joka on lähdössä Euroopan tilintarkistustuomioistuimen jäseneksi.

Valtioneuvosto on nimittänyt Takkulan ehdokkaaksi tehtävään, jonka osalta lopullisen valinnan tekee Euroopan unionin neuvosto. Nykyinen Suomen-edustaja Ville Itälä (kok.) lopettaa kuuden vuoden kautensa helmikuun lopussa.

”Atomipommipykälä” aktivoitiin – Espanja ottaa Katalonian hallintaansa

5 tuntia 11 min ago

Espanja aikoo ottaa autonomisen Katalonian hallintaansa tilapäisesti, kertovat muun muassa uutistoimisto Bloomberg ja BBC. Espanjan pääministerin kanslia on julkaissut asiasta tiedotteen.

Väyrynen haluaa oman eduskuntaryhmän: ”Mahdotonta, ettei 20 000 kannattajaa löytyisi”

5 tuntia 56 min ago

Presidentinvaaleihin aikova europarlamentaarikko Paavo Väyrynen (kp./kesk.) pitää varmana, että hän saa kokoon tarvittavat 20 000 kannattajakorttia oman valitsijayhdistyksen perustamiseksi. Väyrynen kertoi aiemmin Puheenvuoron blogissaan, että mikäli hän ei tule valituksi Suomen presidentiksi, hän palaa eduskuntaan. Hän ei halua arvioida, pysyykö hän europarlamentissa, mikäli kortteja ei saada kokoon.

–Sellaisella vaihtoehdolla en lähde spekuloimaan, koska se vaihtoehto on mahdoton, Väyrynen sanoo.

Näin täpärästi pelastui Suomen sankarillinen autotehdas – Oli jo ”viimeisellä rannalla”

6 tuntia 44 min ago

Suomen talouden tämän hetken yksi suuri sankaritarina, Uudenkaupungin autotehdas, oli hyvin lähellä kaatumista vielä viitisen vuotta sitten. Pelastumistarina kerrotaan valaisevasti tänään julkaistussa kirjassa Rakentajan jälki – Ilpo Kokkila Kalmarin kylätieltä Kauppatorille (Docendo, 2017).

Sotessa ratkaisun hetket – Orpo kertoi tuoreesta ”hallituskriisistä”: ”Viides kierros”

7 tuntia 46 min ago

Sote-uudistuksen valinnanvapauslakiesitystä odotetaan tänään eduskuntaryhmien hyväksyttäväksi. Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) sanoi eilen, että tarvittaessa käsittelyä jatketaan perjantaina. Keskiviikkona hallitus näytti ajautuneen uuteen sote-kriisiin.

Paavo Väyrynen aikoo palata eduskuntaan keväällä – Mikko Kärnä joutuisi väistymään

8 tuntia 19 min ago

Europarlamentaarikko Paavo Väyrynen (kesk.) aikoo palata eduskuntaan ensi keväänä, jos ei menesty presidentinvaaleissa. Väyrynen ei tosin ole vielä ehdokkaanakaan, vaan kerää parhaillaan kannattajakortteja voidakseen asettua ehdolle.

Keräyksen onnistuminen vaikuttaa Väyrysen mukaan myös seuraavan vuoden eduskuntavaalien asetelmaan. Presidentinvaaleja varten on saatava kasaan 20 000 kannattajakorttia, jotta pääsee ehdolle. Väyrysen kampanjasta on kerrottu, että toistaiseksi kasassa on nelinumeroinen luku.

Syksyllä kompuroineilta Chelsealta ja Romalta upea peli

15 tuntia 54 min ago

Chelsea ja AS Roma ovat aloittaneet kansallisissa sarjoissaan kautensa alle odotusten. Chelsea on Englannin Valioliigassa vasta viidentenä tuskailtuaan maalinteon kanssa. Eroa kärkijoukkue Manchester Cityyn on Chelsealla yhdeksän pistettä.

Myös Roma on kärsinyt Serie A:ssa teho-ongelmista. Sarjataulukossa joukkue on viidentenä yhdeksän pisteen päässä kärkijoukkue Napolista.

Kärpät nöyryytti ”liskoilunäytöksen” esittänyttä HIFK:ta

18.10.2017 22:42

Oulun Kärpät siirtyi keskiviikkona jääkiekon Liigan kärkeen. Kärpät murskasi kotiottelussaan HIFK:n tylyin lukemin 5-0.

- Me onnistuttiin tänään tosi hyvin. Joka jätkä onnistui pelaamaan. Tämmöistä tää jääkiekko on. Välillä onnistuu kaikki yhtä aikaa ja välillä joku pelaaja. Hieno suoritus, summasi Kärppien valmentaja Mikko Manner joukkueensa esitystä lehdistötilaisuudessa Kärppien verkkosivujen mukaan.

Kärpät vei peliä täysin. HIFK oli aivan aseeton, eikä joukkueen päävalmentaja Ari-Pekka Selin säästellyt kritiikkiä.

Kohuttuun lakiehdotukseen sittenkin muutos – Akava: ”Parannus, hyvä että työnantajatkin tätä mieltä”

18.10.2017 20:02

Uusi työ- ja elinkeinoministeriön vastaanottama mietintö liikesalaisuuksista ei rajoita työntekijän mahdollisuutta käydä esimerkiksi irtisanomisriitaa läpi oman liittonsa lakimiehen kanssa.

Mietintöä valmistelleen työryhmän työntekijäjärjestöjen edustajat katsoivat aiemmin jättämässään eriävässä mielipiteessä, että mietintöön kirjattu lakiteksti jättäisi epäselväksi sen, voisiko työntekijä jatkossa turvautua ammattiliiton asiantuntijan apuun työsuhderiidoissa.

EK-pomolta suorat sanat hallituksen ja kaupunkien kiistasta: ”Toisarvoista – meillä on iso työttömyys”

18.10.2017 18:45

Suurten kaupunkien ja hallituksen kinastelu siitä, kuka saa jatkossa järjestää TE-palvelut, on yrityksille sekä etenkin pienille ja keskisuurille yrityksille toisarvoinen kysymys, katsoo EK:n PK-johtaja Jouni Hakala.

Suuret kaupungit katsovat, että niiden tulisi saada järjestää palvelut, kun taas hallitus kaavailee, että ne siirrettäisiin valtiolta maakunnalle.

Syytteet terrorismin valmistelusta – Valtakunnansyyttäjä: ”Tässä on ensimmäinen tapaus käsillä”

18.10.2017 16:31

Valtakunnansyyttäjä nosti keskiviikkona syytteet kolmea suomalaista vastaan ja heitä epäillään terrorististen rikosten valmistelusta.

Valtakunnansyyttäjä Raija Toiviainen kertoo Uudelle Suomelle, että tutkittavia rikosnimikkeitä on kolme: terroristisen rikoksen valmistelu, koulutuksen antaminen terroristista rikosta tekemistä varten ja värväys terrorismirikoksen tekemiseen. Kaikki epäillyt rikokset on tehty Suomessa loppuvuoden 2012 ja kesän 2013 välisenä aikana.

Pienimmillään 4 €:n säästö asukkaalle – eduskunta kuumeni silti

18.10.2017 16:31

Eduskunnassa on käyty kiivasta keskustelua kiinteistöverosta, johon aiotut pakkokorotukset hallitus päätti perua tiistaina. Päätös oli Kiinteistöliiton tahdon mukainen. Kiinteistöliitto huomautti lausunnossaan, että hallituksen kauden tavoiteverotuotto on jo saavutettu.

Kokoomuslaiselta kuittaus: ”Kannattaa luottaa pääministeriin”

18.10.2017 15:08

Keskustalaisen kansanedustajan Hannakaisa Heikkisen kova kritiikki sote-uudistuksen valinnananvapausneuvotteluita kohtaan hämmästyttää kokoomuksen Sari Sarkomaata.

Samaan aikaan sekä pääministeri Juha Sipilä (kesk.) että valtiovarainministeri Petteri Orpo (kok.) vakuuttelivat, että sote-kiistan kenties jo viides kierros on saatu sovittua.

–Minusta nyt tarvitaan jäitä hattuun. Kannattaa luottaa omaan ministeriin ja pääministeriin, joka juuri totesi, että asia etenee hyvässä hengessä, sanoo Sarkomaa Uudelle Suomelle.

Näkökulma: Presidentti on kansan palveluksessa 24/7, myös isänä

18.10.2017 13:45

Suomen tasavallan 12. presidentti Sauli Niinistö on ajankohtaan nähden poikkeuksellisen vahva ehdokas tullakseen valituksi jatkokaudelle. Näin saattaa käydä jo ensi tammikuun 28. päivänä järjestettävällä ensimmäisellä kierroksella, koska 50 prosenttiin yltäminen ei ole gallup-kannatuksen perusteella mahdottomuus.

Sipilä vakuuttelee Ylellä: Valinnanvapaus valmistuu ”hyvässä hengessä”

18.10.2017 13:12

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) kertoo Ylelle, että sote-uudistus valmistuu ”hyvässä hengessä”.

Keskustan kansanedustaja, sosiaali- ja terveysvaliokunnan varapuheenjohtaja Hannakaisa Heikkinen arvioi Facebookissa, että sote-uudistuksen valinnanvapautta koskevat neuvottelut ovat pattitilanteessa. Hänen mukaan syypää on kokoomus, joka ”ei kuuntele ketään” viitaten asiantuntijalausuntoihin.

Keskustalainen parahtaa sote-väännöstä: ”Kokoomus ei kuuntele ketään – neuvottelut ovat farssi”

18.10.2017 12:23

Hallituksen sote-kina kiihtyy uusille kierroksille. Sosiaali- ja terveysvaliokunnan varapuheenjohtaja Hannakaisa Heikkinen (kesk.) avautuu meneillään olevista sote-neuvotteluista Facebook-tilillään ja syyttää kokoomusta kovin sanoin.

Parhaillaan sorvataan valinnanvapauslakia uusiksi perustuslakivaliokunnan kesäisen palautteen pohjalta. Tuolloin niin sanottu pakkoyhtiöittäminen katsottiin perustuslain vastaiseksi, mutta valiokunta löysi laista kosolti myös muuta korjattavaa.

Terrorismisyytteet nostettu kolmea vastaan – Valtakunnansyyttäjä: Valmistautuivat taistelemaan terroristijärjestön riveissä

18.10.2017 12:12

Valtakunnansyyttäjä Raija Toiviainen on nostanut syytteet kolmea Suomen kansalaista vastaan terroristisessa tarkoituksessa tehtävän rikoksen valmistelusta.

Nostetut syytteet liittyvät Syyrian konfliktiin. Epäillyt rikokset on tehty loppuvuoden 2012 ja kesän 2013 välisenä aikana Suomessa. Vastaajien epäillään valmistelleen osallistumista Syyrian konfliktiin terroristijärjestön vierastaistelijoina. 

Vastaajat ovat kiistäneet syyllistyneensä asiassa rikoksiin.

Sivu 1 | 2 | 3 | 4 | 5 »

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset