*

Sami Kilpeläisen blogi

Kaikki blogit puheenaiheesta Hyvinvointi-Suomi

Kaikilla ei ole tulevaisuutta

Suomi on täynnä syrjäytyneitä. Heitä löytää sekä kirkonkylistä, että suurkaupunkien lähiöistä. Keskustaan heitä ei eksy, vaikka Juhana Vartiainen koittaa Senaatintorilla mieltään osoittaneita nimittää joko humalaiseksi tai tyhmiksi, jotka eivät ymmärrä omaa etuaan vastustamalla aktiivimallia.

Suomen tarina - ja sen seuraus

Sodan jälkeen Suomi oli köyhä ja kyykyssä, esimerkiksi Helsingissä yli 6.000 ihmistä asui vanhoissa pommisuojissa ja maakuopissa. Vasta tuolloin alkoi Suomen nykyiseen asemaan johtanut vaurastuminen: eli myöhään ja valtiojohtoisesti.

Päivi Räsänen = Oliver Cromwell

Välillä minusta yksinkertaisesti tuntuu, että Päivi Räsänen on uudelleen syntynyt Oliver Cromwell, jos joku ei tiedä henkilöstä mitään, niin hän oli puritaani ja "hallitsi" Englantia kuolemaansa 1653 asti. 

Meillä on paljon annettavaa (otettavaa); siis annettavaa (otettavaa)...

Ajelin juuri äsken ikivanhalla traktorilla kotiinpäin ja kuulin radiokuulokkeiden kautta, että Terveystalo palaa taas Helsingin pörssiin. Hyvä niin.

Jostain ihmeen syystä Jope Ruonansuun mainio pikkupiru - "tykkään älyttömästi limsasta (kaljasta!), siis limsasta (kaljasta!)" - heräsi minussa välittömästi silloin kun kuuntelin Terveystalon toimitusjohtajan kauniit lauseet siitä, että lähitulevaisuudessa firmalla on paljon annettavaa Suomen nopeasti vanhenevalle yhteiskunnalle.

Terveydenhuoltomme Euroopan kustannustehokkainta ja muita faktoja

Kansainvälisissä vertailuissa Suomi asettuu kärkijoukkoihin lukuisissa hyvien asioiden vertailuissa. Tilastokeskuksen keräämän listan mukaan Suomi on maailman vakain ja turvallisin valtio. Meillä on paras hallinto, vähiten järjestäytynyttä rikollisuutta sekä oikeuslaitoksemme on maailman riippumattomin. Vaalijärjestelmämme ovat vapaimmat ja luotettavimmat tanskalaisten ohella.

”Ay-liikkeen” ongelma Suomessa

Meillä on viime vuosina syytelty eri tahoja meidän kilpailukyvyn menetyksestä ja talouden tilan muuttumisesta mallioppilaasta kovaa vauhtia kohti kriisimaata. Yleisemmin syyttävä sormi osoittaa kohtuullisen tasapuolisesti erään pääministerin vaalilupauksia, sekä toimintaa ja ay-liikettä. Molemmissa on totuuden siemen, mutta pohditaan tässä hetki hieman laajemmin meidän tilaamme ja ongelmiamme.

Hiilamon (Atkinsonin) raportti

Professori Heikki Hiilamo ja Kalevi Sorsa – säätiö julkistivat raportin tuloerojen kaventamiseksi. Raportti sisältää 15 kohtaa, jotka on otettu Anthony Atkinsonin kirjasta ” Inequality  What can be done?”.  Tämä uutisoitiin näyttävästi YLE:n uutislähetyksissä yhdessä ihmisten haastattelujen kanssa, joissa ihmiset olisivat kertomansa mukaan valmiita maksamaan enemmän veroja. Mitä tuosta tai itse raportista tulisi ajatella, kun sitä katsoo raadollisen rationaalisesti, ilman minkään värisiä laseja, tai ilman mitään agendaa.

Äänestäjän vastuu ontuu Suomessa

Suomessa toteutetaan niin kutsuttua pohjoismaista mallia, sosiaalidemokraattista valtiomallia, jossa verotus on kireää, mutta kaikki saavat verovaroin kustannettuja julkisia palveluita edullisesti tai maksutta.

Viime aikoina Suomi on kärsinyt pitkään negatiivisesta talouskasvusta.

Palveluista ei saisi kuitenkaan leikata, vaikka palveluihin ei löydy enää omaa rahaa, vaan palvelut tuotetaan velkarahalla.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä