*

Sami Kilpeläisen blogi

Kaikki blogit puheenaiheesta Ihmiset

Erilaiset

Erilainen.

Jokaisella ihmisellä on erilaiset sormenjäljet, erilaiset kädet, jalat, jokainen paikka ihmisessä on erilainen, ajatukset on jokaisella erilaiset, kahta samanlaista ihmistä ei ole.

 

Onko terveysoppi, sosiaalisen kanssakäymisen opetus mennyt täydellisesti kiville vai eikö sitä ole lainkaan kun siitä erilaisuudesta on niin kova väittely ja öyhöttäminen.

Jopa tasa-arvoisen avioliiton kaltaisen uskonnon nimissä pitää heitellä kivillä meitä tavallisia talliaisia ja perinteen vaalijoita.

Kaikki erilaisia, kaikki samanlaisia

Vietin juuri muutaman viikon työmatkalla Kenian pääkaupungissa Nairobissa. 

Koneesta laskeutumisen jälkeen ei mennyt kauaa ennenkuin havahduin siihen, miltä tuntuu, kun sulautuu ympäristöönsä. Kun vähän pigmenttirikkaampi ihonväri ei teekään sinusta automaattisesti kanssaihmisistä erottuvaa maalitaulua, vaan näytät ihan siltä samaltakuin kaikki muutkin. 

Sen tajuaminen oli hassua. Samaan aikaan huojentavaa, mutta jotenkin... vieraannuttavaa.

Onnelliset tanskalaiset pärjäävät

Kesää odotellessa hieman positiivista Tanskasta.

Tanska on ollut  ihmisten onnellisuutta mittaavien tutkimusten kestoykkönen. Tosin viime vuonna Norja kiilasi edelle. Euroopan onnettomin valtio oli Albania listauksessa sijalla 109.

Tanskaa ei ole siunattu Suomen tapaan metsillä, järvillä, peruskalliolla eikä liioin tuntureilla. Merien ympäröimän maan sää on vaihteleva, usein sateen ja  tuulen välimaastossa. Maanviljelys liitännäiselinkeinoineen on viennin selkäranka.

Mitähän meistä jälkheen jää

Trumppi on amerikkalaisten ihan itte äänestämä diktaattoripresidentti ja meilon meän ihan itte äänestämä eurosilmänen trio, jonka trion hallussa on meän oiken ihan itte eriksheen maksama Yle?

Mitähän meile jälkheen jää, taitavat sen viimisen suomalaisen köyhän ja kipeän isoäitinki viimisen hoitosuunnitelmalaulunsa kans myyä ylikansalliselle yhtiölle, läpit uhrattaan digi-varhaiskasvatus-tehtaalle, työttömät kulkee yhtiöitettyjä teitä pitkin kuulustelija-bisnesmiehen tyköä toisen tykö...

Bernerin liikenneselvitys on shokki pienituloisille ja maaseudun asukkaille

Suomen haja-asutusalueella asuville pienituloisille ja tavallisille ihmisille ministeri Anne Bernerin (kesk.) liikenneselvitys oli shokki. Edelliset sukupolvet ovat verovaroista ja pilkkahinnalla annetuista maa-alueista luoneet merkittävän kansallisomaisuuden, tiet ja väylät.

Järjestötyö on unelmia ja yhdessä toimimista paremman tulevaisuuden puolesta

 Keskusta ja sen jäsenjärjestöt ovat täynnä hienoja ja hyviä toimintatapoja. Meidän ei tarvitse pyörää keksiä uudelleen, vaan me voimme jakaa toiminnassa hyviä ja toimivia toimintatapoja, joilla avulla pääsemme yhä parempiin tuloksiin.

Menestyksellinen järjestötyö tarvitsee innokkaita ja unelmiin uskovia ihmisiä, yhteishenkeä, uusia välineitä ja toimintatapoja. Puoluejohdon on johdettava oman esimerkin ja työn avulla. Keskusta on meidän yhteinen suomalaisten kansanliike paremman Suomen ja maailman puolesta.

Vuosi 2014 kuin 1914

"Hänestä tuntui usein kuin olisi koko yhteiskunnan perustus ollut mätä ja koko kansa täällä tanssinut omia hautajaisiaan. Eihän sitä voinut kauan kestää. Elihän koko kansa täällä jo ulkomaisten lainojen armosta. Silloin kun niitä saatiin, oli maassa hyvät ajat. Kun ne loppuivat ja ulkomaiset rahamarkkinat kiristyivät, alkoi jälleen sama kurjuus ja viheliäisyys. Eikä ihmekään, sillä koko kansa eli yli varojensa. Tuonti kasvoi vuosi vuodelta aivan suunnattomasti eikä vienti osoittanut ollenkaan samoja merkkejä noustakseen."

Eino Leino: PANKKIHERROJA (1914)

Bisnestä ulkomaalaisilla ihmisillä,ja fudut omille

Vuoksenhovin työntekijät irtisanottu: ”Vakaa aikomus vastaanottokeskuksen suuntaan” Vastaanottokeskuksen perustaminen Imatralle vaikuttaa yhä todennäköisemmältä. Kuvan henkilö ei liity juttuun. kuvituskuva Vuoksenhovi on noussut ykkösvaihtoehdoksi Imatran vastaanottokeskusta koskevissa suunnitelmissa. Nyt tilanne on muuttunut siinä määrin, että Vuoksenhovin henkilökunta on irtisanottu, ja viimeinen työpäivä on marraskuun alkupuolella. Hotellin johtaja Ilkka Lyly vahvistaa, että irtisanomiset pitävät paikkansa.

Me laittomana syntyneet

Jos joitakin hourupäitä on uskominen, niin kaikki maailmaan syntyvät ihmiset ovat laittomia. Ilman minkäänlaisia henkilötodistuksia, maahantulolupaa saati kaiken kruunaavaa puolueen jäsenkirjaa pienet ihmispoloiset tänne aina vain  kummallisemmaksi muuttuvaan maailmaan laittomina siirtolaisina saapuvat. 

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä