Sami Kilpeläisen blogi

Kaikki blogit puheenaiheesta Yhdistys

Pienet yhdistykset saavat kohtuuttoman lei-maksun EU:n vuoksi

Tuntuu aivan käsittämättömältä se byrokratian määrä ja kustannus, jonka Euroopan unionin (EU) "uudistus" taas lykkää pienille vapaaehtoisyhdistyksille. Kaikki rekisteröidyt yhdistykset, joilla on pörssiosakkeita, joutuvat maksamaan lei-tunnuksen hankkimisesta ensin maksua 136,40 euroa rekisteröitymisestä ja ensimmäisen vuoden vuosimaksuna sekä jatkossa vuosimaksuna 86,80 euroa. Kaiken tämän takana on EU:n ensi vuoden alussa voimaan astuva säädös eurooppalaisesta arvopaperisäätelystä.

Yhdistystoiminta tarvitsee erilaisia ihmisiä - vai tarvitseeko?

Yhdistystoiminnassa olevat ihmiset voi jakaa 10 eri luokkaan:

1. Hengaajat, Hengaajalla ei ole yhdistystoiminnan kannalta mitään merkitystä. Ei käytä edes äänioikeuttaan.

2. Wannabeet, Wannabe tahtoo olla yhdistystoiminnassa aktiivisesti mukana, mutta ei ymmärrä yhdistystoiminnan lainalaisuuksia ja saattaakin aiheuttaa toiminnallaan enemmän tuhoa sekä sotkua kuin hyötyä.

Poliittiset säätiöt ovat maan tapa

Erityisesti MOT on tehnyt mielestäni ihailtavaa journalismia porautuessaan säätiöihin liittyviin ongelmiin, mutta vaikka väärinkäytöksiä paljastuu vähän väliä, lainsäädäntö vetää eri suuntaan.

Herää aiheellinen kysymys, että miksi näin on?

Väärinkäytöksiä:

NSR - Nyt Saa Riittää - Ei yhdistykselle!

Hierarkian peikko kummittelee keskuudessamme. Wanhat mädät ja hapattuneet ajatukset, joita soveltamalla nykyinen kestämätön tilanne on synnytetty on kaivettu arkuistaan uhkaamaan NSR:n toimintaa.

Hierarkian peikko lähestyy NSR:ää ehdotuksessa tehdä NSR:stä yhdistys ja vieläpä yhdistys, jolla on paikallisosastot, joilla on nimetyt johtajat ja jotka arvatenkin ovat jonkin tiukasti määritellyn ja juridisesti sidotun politbyroon (eli johtokunnan) alamaisuudessa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset