*

Sami Kilpeläisen blogi

Kaikki blogit puheenaiheesta Palvelut

Tarvitsemme Meri-Lappiin riittävän erikoissairaanhoidon.

 

Maanantai 13.11.2017 on tärkeä päivä Meri-Lapin alueen kunnille.

Tarvitsemme Meri-Lappiin riittävän erikoissairaanhoidon.

 

Maanantai 13.11.2017 on tärkeä päivä Meri-Lapin alueen kunnille.

Mitä tarkoittaa kun pankki erottaa tuhansittain työntekijöitä

YLEn kuuden uutisissa pankkien muutos sai suuresti julkisuutta. Pankin toiminnan muutos direktiivin myötä esitettiin valossa, missä eräs näkökulma on, että pankilta katoaa suora asiakasyhteys ja asiakasrajapinta siirtyy kolmannen toimijan haltuun.

Uutisointii keskittyy toteamaan, että työntekijöitä korvataan IT:llä, mutta mitä se todella tarkoittaa?

Politiikan, kaupan ja palveluiden monopolin vaikutukset

Käsittelen tässä sunnuntaisaarnassani rinnakkain poliittisia puolueita ja suuryrityksiä, jotka huijaavat äänestäjiä/kuluttajia samoilla argumenteilla ja tavoilla.

Viimeiset neljäkymmentä vuotta vaaleissa äänestäjät ovat antaneet arvokkaan äänensä Kokoomukselle, Kepulle ja Demareille. He ovat huolehtineet Suomen kansasta? Todellisuudessa se ei ole mennyt niin, vaan aina pääministerin pallin saatuaan, he ovat keskittyneet vain omien ja lähipiiriensä etujen ajamiseen, unohtaen äänestäjänsä.

Kokemuksia maakuntahallinnosta I: SOTE:n yhtiöittäminen uhkaa maakuntahallintoa

Suomalaiset haluavat saada hoitotarvettaan vastaavia terveyspalveluja. Hoitoketju pitäisi saada mahdollisimman nopeaksi koko Suomessa. Siis koko Suomessa. Tämän pitäisi mielestäni olla koko sote-uudistuksen ytimessä.

Perusterveydenhuolto ja erikoissairaanhoito ovat tällä hetkellä lähtökohtaisesti eri toimijoiden tuottamia palveluja. Kunnat tai kuntien muodostamat kuntayhtymät tarjoavat perusterveydenhuollon ja maakunnalliset sairaanhoitopiirit vaativamman erikoissairaanhoidon.

Ilouutinen: puolet rikkaiden tuloista on sinun!

Eilen julkaistiin vuoden 2015 verotuksen tiedot, ja käytännössä lehdistä löytyi lista Suomen parhaiten tienaavista henkilöistä. Keskustelu pyöri tuttuun tapaan lähinnä sen ympärillä, onko oikein, että joku tienaa miljoonia vuodessa, kun toiset eivät.

Verotusko muka kireää?

Verotuksen kireys?

Jälleen eduskunnassa keskustellaan verotuksesta. Siellä heitellään kaiken aikaa väitteitä, että Suomessa palkkatulojen verotus on OECD maiden huippua. Asiahan ei pidä paikkaansa. Ja sitten vielä se, että pitäisi verrata mitä sillä verolla maksetulla rahalla saadaan takaisin. Jos Suomessa verotetaan enemmän niin sillä saadaan vastineeksi myös hyvät palvelut. Muualla ne maksetaan jotain muuta kautta.

Jakamistalous ja vapaaehtoisuus hyvinvointivaltiossa

Helsingin Sanomien 16.7. kirjoitus ”Onko uudessa jakamistalouden nousussa kyse jo protestiliikkeessä?” on tullut vastaan monissa eri yhteyksissä. Ehkä ei niinkään linkattu teksti, vaan itse aihe kiehtoo sen verran, että statuspäivitykseksi aiotusta kasvoi kokonainen blogiteksti.

 

Arjen huolia

Vaalikentillä oppii paljon. Oppii, kun kuuntelee ihmisiä ja kuuntelee heidän arjen huoliaan ja ongelmiaan.

Eläkeläiset - rasite vai voimavara?

 

Suomessa on noin 1,4 miljoonaa eläkeläistä. Heidän koulutustasonsa on jatkuvasti kohonnut. Vielä enemmän heillä on kokemusta elämästä, uuden luomisesta, työstä ja koettelemusten kestämisestä. Eläkeläiset eivät ole rasite, vaan mittava voimavara, jota on syytä sekä arvostaa että käyttää nykyisten ongelmien ratkaisemiseen. Neuvonantajien runsaus tuo menestyksen, sanotaan isossa kirjassa.

 

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä